Αυξημένα κρούσματα γαστρεντερίτιδας προκαλούν ανησυχία στα Χανιά


Περισσότεροι από 200 πολίτες έχουν επισκεφθεί το νοσοκομείο Χανίων, έχοντας συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Μπέας, δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ότι έχουν ανιχνευθεί κρούσματα νοροϊού, ο οποίος είναι ο κύριος υπεύθυνος για τη ιογενή γαστρεντερίτιδα. Από τη Δευτέρα το απόγευμα που ξεκίνησε η αύξηση των περιστατικών, έχουν καταγραφεί πάνω από 200.

Ο Γιώργος Μπέας πρόσθεσε ότι η κατάσταση δεν φαίνεται να βελτιώνεται, ειδικά ενόψει του Σαββατοκύριακου, όπου αναμένονται περισσότερες κοινωνικές επαφές. Ο ιός έχει μεγάλη μεταδοτικότητα, γεγονός που ενδεχομένως να επιδεινώσει την κατάσταση. Σε σχέση με αυτό, αναγκάστηκαν να επεκτείνουν τα μέτρα περιορισμού στο νοσοκομείο, περιορίζοντας τους επισκέπτες και απαιτώντας τη χρήση μάσκας σε συγκεκριμένους χώρους.

Όσον αφορά τα περιστατικά που οδηγούνται στο νοσοκομείο, ο διοικητής ανέφερε ότι πολλοί από αυτούς έχουν αφυδατωθεί. Εκείνοι που εκδηλώνουν πιο ήπια συμπτώματα συνήθως παραμένουν στο σπίτι και δεν καταγράφονται ως περιστατικά. «Τα περιστατικά που φτάνουν εδώ είναι κυρίως αυτά που έχουν σοβαρότερα συμπτώματα και χρειάζονται άμεση φροντίδα», τόνισε, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής, δεν έχει χρειαστεί να νοσηλευτεί κανένας ενήλικας, παρά μόνο 10 παιδιά που παρακολουθούνται λόγω έντονης συμπτωματολογίας.

Πηγή: newsbeast.gr