Τηλεφωνική επικοινωνία που δυστυχώς σύμφωνα με πληροφορίες ήταν χωρίς αντίκρισμα, είχε ο έλληνας υπουργός άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον αμερικανό ομόλογό του Μαρκ Έσπερ.

O Υπουργός ενημέρωσε τον αμερικανό ομόλογό του για τις τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή νότια και ανατολικά του Καστελορίζου, όπου η Τουρκία ανακοίνωσε ότι προτίθεται να διεξάγει έρευνες σε περιοχή που περιλαμβάνει και ελληνική υφαλοκρηπίδα. Έκανε μάλιστα λεπτομερή αναφορά στην έξοδο του τουρκικού στόλου και τον αποκλεισμό που επιχειρεί στα ελληνικά νησιά.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που διαμορφώνεται με τις ενέργειες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στην περιοχή και ξεκαθάρισε ότι η χώρα μας είναι έτοιμη να απαντήσει και στρατιωτικά εάν χρειαστεί.

Η απάντηση του αμερικανού σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν άκρως διπλωματική και απέφυγε να πάρει θέση στην ευθεία προειδοποίηση του έλληνα υπουργού. Στο newsbreak.gr το έχουμε γράψει ότι η προεκλογική περίοδος της Αμερικής, είναι άκρως επικίνδυνη για την Ελλάδα. Διότι οι αμερικανοί έχουν αλλού το νου τους.

Πηγή: europost.gr