Η Ελλάδα υπέστη τη μεγαλύτερη καταστροφή (από φωτιά) στην ιστορία της, η Βόρεια Εύβοια χάθηκε από τον χάρτη και πλέον η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα «τσουνάμι» οργής.

Χιλιάδες πολίτες έχασαν τις περιουσίες τους, καθώς τα εναέρια μέσα ήταν άφαντα (να σημειωθεί πως ακόμα και σήμερα που ήρθαν τα ρωσικά θηρία η κυβέρνηση δεν τα έστειλε στη Βόρεια Εύβοια).

Έτσι πλέον έχει γίνει viral το γνωστό σύνθημα για τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη, ενώ υπάρχουν και αυτοί που προχωρούν σε πιο οργισμένες «εκρήξεις». Ανάμεσα τους και ο πολίτης του βίντεο ο οποίος λέει χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφο του ΟΡΕΝ: «Να με αξιώσει ο Θεός να πιάσω έναν που… στα χέρια μου».

Λέκκας: Μόνο 150.000 στρέμματα από τα 500.000 που κάηκαν μπορούν να αναδασωθούν

Την έκταση της καταστροφής από τις πολυήμερες πυρκαγιές στην Εύβοια και την «επόμενη μέρα» σκιαγράφησε ο καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, στη συνεδρίαση του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Ο κ. Λέκκας, που είναι και επιστημονικός συνεργάτης της ΚΕΔΕ, είπε χαρακτηριστικά από τα 500.000 στρέμματα που κάηκαν «τα 300.000 τα ξεχνάμε από δάσος. Έχουν καταστραφεί ολοσχερώς». Στα υπόλοιπα 150.000 στρέμματα μπορεί το δάσος να αναγεννηθεί ή να αναδασωθεί υπογράμμισε.

Προσέθεσε πως τώρα το κυρίαρχο πρόβλημα είναι η αντιμετώπιση των φαινομένων που συνοδεύουν τέτοιες καταστροφές όπως στην Εύβοια, την Αττική και την Πελοπόννησο, όπως είναι η διάβρωση εδαφών, οι πλημμύρες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr