Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE 2024-2025 Υποστήριξη για Φοιτητές με Κοινωνικές και Οικονομικές Δυσκολίες


Ξεκινούν στις 23 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025. Μέσω του μακροχρόνιου προγράμματος κοινωνικής υπευθυνότητας της COSMOTE, 30 φοιτητές πρώτου έτους ελληνικών πανεπιστημίων που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις, μπορούν να επωφεληθούν φέτος από υποτροφίες που κυμαίνονται από 15.000€ έως 25.000€. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην ιστοσελίδα cosmote-scholarships.gr/ μέχρι την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE περιλαμβάνει 29 υποτροφίες ύψους 15.000€ και 18.750€ για τα τμήματα Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που διαρκούν 4 και 5 χρόνια αντίστοιχα. Επίσης, πρωτοετείς φοιτητές στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνικών Σχολών έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν την τιμητική υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» ύψους 25.000€, αφιερωμένη στη μνήμη του αξέχαστου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ.

Η κ. Ντέπη Τζιμέα, Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΟΤΕ, δήλωσε ότι «Μέσα από το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE, στηρίζουμε για πάνω από δύο δεκαετίες τους νέους στο να κυνηγούν και να υλοποιούν τα όνειρά τους. Κάθε χρόνο, με υπερηφάνεια βλέπουμε τους υποτρόφους μας να διαπρέπουν στις σπουδές τους, να εξελίσσονται και να επιστρέφουν στην κοινωνία με νέες γνώσεις και ικανότητες».

Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι επιλεγμένοι υποψήφιοι θα λάβουν, πέρα από τη χρηματική υποτροφία, επιπλέον παροχές όπως laptop, πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας και Internet, καθώς και COSMOTE TV για ένα έτος.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE, το οποίο φέτος γιορτάζει 23 χρόνια, είναι μέρος της στρατηγικής του Ομίλου ΟΤΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, ευθυγραμμισμένη με τις αρχές του Ομίλου Telekom. Από την ίδρυσή του το 2002, έχουν απονεμηθεί συνολικά 814 Υποτροφίες, με συνολική αξία που ξεπερνά τα 8 εκατομμύρια ευρώ. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, η COSMOTE επιδιώκει να διασφαλίσει την ίση πρόσβαση στη γνώση και να συμβάλλει στην προώθηση της κοινωνικής ισότητας.

Πηγή: newsbeast.gr