Επετειακή Εκδήλωση για την Ιδιωτική Εκπαίδευση και την Ηγετική Πορεία του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ


Στις 16 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε μια εορταστική εκδήλωση στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, όπου τιμήθηκε η 67χρονη πορεία του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ στην εκπαίδευση. Η εκδήλωση προσέφερε μια μοναδική ευκαιρία για διαλόγους σχετικά με την εκπαίδευση και συγκέντρωσε προσωπικότητες από τον πολιτικό, καλλιτεχνικό και αθλητικό χώρο, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων φορέων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό των ΣΑΕΚ ΑΛΦΑ και MEDITERRANEAN COLLEGE, καθώς και ευρύ κοινό, παρακολούθησαν τις συζητήσεις με μεγάλο ενδιαφέρον.

Η εκδήλωση είχε ως κεντρικό θέμα “200 χρόνια από το 1ο Πανεπιστήμιο στη Νεότερη Ελλάδα, το οποίο ήταν Ιδιωτικό”, με συντονίστρια τη δημοσιογράφο Μαρκέλλα Φέσσα- Σαράιχα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές, όπως ο Καθηγητής Σοφοκλής Ξυνής, ο Δρ. Σπύρος Βλιάμος και ο Δρ. Ναπολέων Μαραβέγιας, παρουσίασαν τις απόψεις τους σχετικά με την ιδιωτική εκπαίδευση και την ιστορία των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Στους στόχους του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ περιλαμβανόταν η αναγνώριση της σημασίας της ιδιωτικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στη χώρα μας, καθώς και η ανάδειξη της συνεχούς παρουσίας της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην εκπαίδευση από την αρχαιότητα. Οι ομιλίες ανέδειξαν την ιδιωτική πρωτοβουλία ως κεντρικό παράγοντα εκπαιδευτικής προόδου και οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα, καθώς και την ιστορία της ιδιωτικής εκπαίδευσης και την συνεισφορά της στην απελευθέρωση του ελληνικού έθνους.

Ένα από τα highlights της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Καθηγητή Σοφοκλή Ξυνή, με τίτλο: «ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ: Ο 50ετής αγώνας (1974-2024) του ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΞΥΝΗ». Μετά τις ομιλίες, διεξήχθη ανοιχτή συζήτηση με συμμετοχή του κοινού.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης πολλές πολιτικές και κοινωνικές προσωπικότητες, καθώς και αθλητές και Ολυμπιονίκες, οι οποίοι συμβάλλουν στις προσπάθειες για την προώθηση της εκπαίδευσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ελλάδα.

Πηγή: newsbeast.gr