Κίνδυνος θάνατος για τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και για τους κατοίκους της Λέρου, είναι το κτίριο που στεγάζει το αστυνομικό τμήμα του πανέμορφου νησιού στην Αγία Μαρίνα!

Ενα κτίριο που χρονολογείται από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και, όπως λένε οι παλαιότεροι, το είχαν οικοδομήσει οι Ιταλοί κατακτητές όσο βρίσκονταν στο νησί! Από τότε ως σήμερα το κτίριο δεν είχε την παραμικρή φροντίδα, καθώς ουδείς ασχολείται, με αποτέλεσμα ο χρόνος να το φθείρει κάθε μέρα και περισσότερο και να κινδυνεύει να καταρρεύσει!

Κι όμως, εκεί μέσα ζουν και κινούνται άνθρωποι καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου! Η αστυνομική δύναμη, που αριθμεί αρκετές δεκάδες όργανα της τάξης, οι τουρίστες οι οποίοι κάτι ζητούν να μάθουν, οι ντόπιοι που θέλουν να πάρουν ένα έγγραφο, οι παράτυποι και μη μετανάστες, οι συλληφθέντες και τόσοι άλλοι μπαινοβγαίνουν στο κτίριο-φάντασμα χωρίς να ξέρουν αν θα βγουν… ζωντανοί!

Οπως φαίνεται από το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύει σήμερα η «Espresso», το κτίριο είναι έτοιμο να πέσει! Ο κίνδυνος για όσους βρίσκονται μέσα σε αυτό ή έρχονται για κάποια δουλειά είναι τεράστιος! Εκτός αυτού, αποτελεί ντροπή για το Σώμα της ΕΛ.ΑΣ. και προσβάλλει τον παραδοσιακό οικισμό του νησιού! Την ίδια ώρα ξοδεύονται εκατομμύρια ευρώ για να φτιαχτεί ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα υποδοχής προσφύγων στο νοτιότερο σημείο του νησιού, στον κόλπο του Ξηρόκαμπου!

Στη βουλή
Παρ’ όλα αυτά, έπεσαν σε «τοίχο» αδιαφορίας οι ερωτήσεις που έκανε στη Βουλή ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. Μάνος Κόνσολας, ο οποίος ζητεί να προχωρήσει άμεσα η μελέτη των έργων επισκευής και αναμόρφωσης του κτιρίου, οι φωνές των κατοίκων και οι διαμαρτυρίες του αντιδημάρχου Ακη Γρεκού, που είχε στείλει επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ζητώντας την άμεση επισκευή ή μετεγκατάσταση του ερειπωμένου αστυνομικού τμήματος σε χώρο ο οποίος να πληροί τις προϋποθέσεις. Οι απαντήσεις από τους αρμόδιους φορείς είναι οι γνωστές… «Το γνωρίζουμε, κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να δοθεί λύση με την πρώτη ευκαιρία»!

Χαρακτηριστική, άλλωστε, είναι η κατάληξη της απάντησης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην ερώτηση του κ. Κόνσολα τον περασμένο Μάιο: «…Τέλος, δέον να σημειωθεί ότι προϋπόθεση υλοποίησης των ανωτέρω αποτελούν αφενός μεν η εξασφάλιση ανάλογης πίστωσης, αφετέρου δε η έκδοση σχετικών πολεοδομικών αδειών»! Εν ολίγοις, «φέξε μου και γλίστρησα», όπως έλεγαν οι παλαιότεροι!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr