Οργή και αναπάντητα «γιατί» άφησε ο τραγικός θάνατος ενός 20χρονου τροφίμου σε κέντρο Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία στη Θεσσαλονίκη.

Ο άτυχος νέος που ενεπλάκη σε καβγά, ξυλοκοπήθηκε άγρια από άλλο τρόφιμο του ιδρύματος και μετά από ώρες μεταφέρθηκε σε άθλια κατάσταση στο νοσοκομείο Παπανικολάου όπου τελικά κατέληξε.

Σύμφωνα με το πιστοποιητικό θανάτου, ο 20χρονος κατέληξε από εγκεφαλική αιμορραγία και ισχαιμία του μυοκαρδίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, εισήχθη στο νοσοκομείο με εμφανές χτύπημα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με την εκπομπή Tlive, τρεις μήνες πριν, οι γονείς του 20χρονου τον είχαν δει σε άθλια κατάσταση, γεμάτο αμυχές και πληγές στο πρόσωπο και το κεφάλι του. Οι γονείς του εξαιτίας των μέτρων για τον κορωνοϊό, δεν μπορούσαν να τον επισκεφτούν για έναν χρόνο. Όταν τον αντίκρισαν σε αυτή την κατάσταση σοκαρίστηκαν.

Από το κέντρο αποκατάστασης διετάχθη ένορκη διοικητική εξέταση, καθώς υπάρχει μαρτυρία γονέα που βρισκόταν στο σημείο προκειμένου να δει το παιδί του, ότι ο φροντιστής της βάρδιας, καθόταν με τα χέρια στις τσέπες και παρακολουθούσε τον άγριο ξυλοδαρμό του 20χρονου χωρίς να επεμβαίνει.

Σημειώνεται ότι σορός του 25χρονου μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία του ΑΠΘ για τη διενέργεια νεκροτομής.

Πηγή: europost.gr