Τι και αν βρισκόμαστε στο 2021 και οδεύουμε προς το 2022, υπάρχουν ακόμα και σήμερα σχολικές αίθουσες που παραπέμπουν σε εγκαταστάσεις προηγούμενων δεκαετιών που «εγκυμονούν» σοβαρούς κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα των μαθητών.

Δείτε το παράδειγμα από την Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα από το παράρτημα του 34ου νηπιαγωγείου Ευόσμου που αποτελεί τον ορισμό της προχειρότητας…

Εκεί λοιπόν η σχολική χρονιά ξεκίνησε για κάποιους μαθητές σε προκάτ αίθουσες, όμως ακόμα και αυτές ήταν τραγικά στημένες. Γιατί; Πολύ απλά γιατί δεν είχε προβλεφθεί να περιφραχτεί ο χώρος, με αποτέλεσμα οι μικροί μαθητές να μείνουν στις τάξεις και να μην βγαίνουν διάλειμμα.

Ακόμα όμως και όταν μπήκε περίφραξη, αυτή ήταν με συρματόπλεγμα. Ναι, καλά διαβάσατε, με συρματόπλεγμα που θυμίζει περισσότερο κοτέτσι, παρά σχολική εγκατάσταση.

Μάλιστα το κάτω μέρος του κρύβει κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού των μαθητών, ενώ όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, υπάρχει χώρος από κάτω για να περάσουν φίδια ή ποντίκια, καθώς είναι δίπλα από χωράφια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr