Ρυμουλκά ψυγεία θα χρησιμοποιήσουν ως προσωρινούς… νεκροθαλάμους τα νοσοκομεία στην Καλιφόρνια που βρίσκονται αντιμέτωπα με «πλημμύρα» θανάτων εξαιτίας της Covid-19, ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι τοπικές αρχές!

Με τουλάχιστον 2.500 νεκρούς την εβδομάδα εξαιτίας της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, η Καλιφόρνια έχει μετατραπεί σε μια από τις βασικές εστίες της πανδημίας στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα οι νεκροθάλαμοι να είναι γεμάτοι. Οι μολύνσεις άρχισαν να πολλαπλασιάζονται ήδη πριν από την μεγάλη οικογενειακή γιορτή των Ευχαριστιών στα τέλη Νοεμβρίου και η πολυπληθέστερη αμερικανική πολιτεία ετοιμάζεται πλέον για νέα «έκρηξη» των κρουσμάτων, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο Μαρκ Γκιλαρντούτσι, διευθυντής των υπηρεσιών διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων στην Καλιφόρνια, αποφάσισε να ενεργοποιήσει το «σχέδιο αντιμετώπισης μαζικών θανάτων», ώστε όλα τα θύματα να έχουν «μεταχείριση με σεβασμό και αξιοπρέπεια». Τα περισσότερα από τα 166 ρυμουλκά ψυγεία που παρέλαβαν τα νοσοκομεία της περιοχής δεν έχουν κατασκευαστεί, φυσικά, για να λειτουργούν ως νεκροθάλαμοι. Σύμφωνα με τις αρχές, όμως, σχεδιάζεται να τροποποιηθούν, ώστε να διπλασιαστεί ο αριθμός των πτωμάτων που χωρούν.

Τα γραφεία κηδειών αρνούνται υπηρεσίες
Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή την εβδομάδα στάλθηκαν μέλη της Εθνοφρουράς για να βοηθήσουν την ιατροδικαστική υπηρεσία του Λος Άντζελες, όπου κάθε 15 λεπτά της ώρας υποκύπτει και ένας άνθρωπος, εξαιτίας της Covid-19. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Los Angeles Times», εξάλλου, γραφεία κηδειών είναι αναγκασμένα να αρνούνται τις υπηρεσίες τους σε οικογένειες που πενθούν, καθώς δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να διαχειριστούν άλλους νεκρούς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr