Οι κάτοικοι μιας σουδανικής πόλης που συνορεύει με την επαρχία Τιγκράι της Αιθιοπίας είπαν ότι είδαν πτώματα να επιπλέουν σε έναν ποταμό που χωρίζει τις δύο χώρες.

Ο ποταμός αυτός (που αποκαλείται Σετίτ στο Σουδάν και Τεκέζε στην Αιθιοπία) έχει γεμίσει με πτώματα από το Σάββατο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες από την πόλη Ουάντ αλ Χίλου, στη σουδανική Πολιτεία Κασάλα. «Αυτά που είδα σήμερα έφεραν τραύματα και είχαν δεμένα τα χέρια», ανέφερε ένας από τους μάρτυρες που μίλησε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Άλλος κάτοικος είπε ότι είδε πτώματα στις όχθες του Σετίτ, διαβεβαιώνοντας ότι επρόκειτο για Αιθίοπες που προσπαθούσαν να γλιτώσουν από τις μάχες στο Τιγκράι, όπου η κυβέρνηση της Αιθιοπίας ανέπτυξε στρατό τον Νοέμβριο του 2020 για να πολεμήσει τις δυνάμεις του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου του Τιγκράι (TPLF). Από τις συγκρούσεις έχει προκληθεί σοβαρή ανθρωπιστική κρίση και χιλιάδες έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ο Τεφέρα Τεουοντόρος, ένας Αιθίοπας γιατρός που εργάζεται στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στη μεθοριακή πόλη Χαμνταγίτ του Σουδάν, είπε ότι σήμερα είδε κοντά στο ποτάμι εννέα πτώματα ανδρών και γυναικών. «Είδαμε επίσης 28 πτώματα το Σάββατο και την Κυριακή στο Ουαντ αλ Χίλου. Οι περισσότεροι ήταν άνδρες που έφεραν τραύματα από σφαίρες σε διάφορα σημεία του σώματός τους», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση της Αιθιοπίας διαβεβαίωσε στο Twitter ότι αυτές οι μαρτυρίες είναι «ψευδείς» και ότι τις προωθούν οι «προπαγανδιστές» του TPLF.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr