Παρά τη διάχυτη ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων, μεταξύ των οποίων και 64 θετικοί ανήλικοι σε διάστημα ενός μήνα, στα μπαρ και στους υπαίθριους συναυλιακούς χώρους τα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό έχουν χαλαρώσει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι εικόνες, πριν από λίγο στο Ολυμπιακό Στάδιο. Συγκεκριμένα σε χώρο του υπαίθριου πάρκινγκ που παραχωρήθηκε στους δημιουργούς του «City Drive-in», σημείο συνάντησης για σινεφίλ, μουσικόφιλους, παρέες και οικογένειες.

διαφ.

Η σημερινή εκδήλωση αφορά σε συναυλία ελληνικού Hip Hop συγκροτήματος και παρά το γεγονός ότι ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος, οι διοργανωτές άφησαν εκατοντάδες νέους να συνωστίζονται πάνω στα κάγκελα, λίγα μέτρα από τη σκηνή.

Σημειώνεται ότι την 1η Ιουνίου ο αριθμός των παιδιών έως 17 χρονών που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό ήταν 159 και ένα μήνα αργότερα τα κρούσματα σε παιδιά είχαν αυξηθεί σε 201. Σε αυτά προστίθενται τα 64 κρούσματα που έχουν καταγραφεί τον τρέχοντα μήνα ανεβάζοντας τον αριθμό συνολικά στα 264 περιστατικά.

Πηγή: protothema.gr

Πηγή: europost.gr