Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας, τής κόρης τής Κάρολαιν που έχασε βίαια τη ζωή της από τα χέρια του συζύγου της. Οι δικαστές θα κληθούν να αποφασίσουν ποια οικογένεια θα αναλάβει οριστικά να μεγαλώσει το ενός έτους κοριτσάκι.

Η ετυμηγορία

Πολλοί θεωρούν ότι το έργο των δικαστών θα είναι εύκολο, όμως οι δικαστές δεν καταλήγουν πάντα στην ετυμηγορία τους υπό την πίεση που ασκεί και διακατέχει το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Άλλωστε ο πατέρας της μικρής Λυδίας είπε πίσω από τα κάγκελα πως δεν θα ήθελε να διαταράξει την προσπάθεια να γαληνέψει το κοριτσάκι στο νησί με τους παππούδες της, θέλει να κυλήσουν τα πράγματα όπως είναι καλύτερα για την ίδια.

Ο χρόνος κυλάει και ξετυλίγει πολλές πτυχές στην υπόθεση τού σοκαριστικού θανάτου. Για κάποιους, όπως οι γονείς του δολοφόνου, ο χρόνος προσπέρασε γρήγορα μιας και όπως είπαν άνθρωποι που τους γνωρίζουν, που είχαν σχέσεις με τον πατέρα της Λυδίας, γέρασαν πριν την ώρα τους, απότομα και οδυνηρά.

Αλλαξε;

Ο κατηγορούμενος δηλώνει μετανιωμένος, δηλώνει ότι προέχει να γίνει μόνο ό,τι είναι σωστό για την μικρή Λυδία, σκιαγραφεί μία εικόνα του εαυτού του διαφορετική από τον ψυχρό πιλότο που δολοφονεί, σχεδιάζει, παραπλανά τις Αρχές, που ενσαρκώνει με μαεστρία το θύμα βίαιης εισβολής κουκουλοφόρων στο γαλήνιο σπιτικό του.

Ωστόσο η στάση αυτή του 33χρονου γυναικοκτόνου, εγείρει υποψίες με τους περισσότερους να αναρωτιούνται εάν το έχει μετανιώσει ειλικρινά ή εάν προσβλέπει στη συνέχεια να κατοχυρώσει κάποιο ελαφρυντικό, ώστε να ελαττωθεί η παραμονή του στη φυλακή, για να βγει σύντομα και να ζήσει όπως έχει σχεδιάσει.

«Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι ένας κατηγορούμενος στη φυλακή, ακόμα και ένας στυγερός δολοφόνος, γιατί εδώ έχουμε αφαίρεση ζωής, μη νομίζετε ότι πραγματικά μετανοεί για ότι είχε κάνει. Στη πλειοψηφία τουλάχιστον στη δική μου εμπειρία, εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι μία ηπιότερη ποινική μεταχείριση. Ο κατηγορούμενος προσπαθεί να πετύχει την αναγνώριση ελαφρυντικού, αυτά είναι λεκτικές μετάνοιες», είπε ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στο MEGA.

Ακόμα κι αν είναι δολοφόνος

Παράλληλα, πρόσθεσε πως η απόφαση για την οριστική επιμέλεια της μικρής Λυδίας θα έχει ως γνώμονα το παιδί, ενώ ο νόμος προβλέπει την επικοινωνία πατέρα και παιδιού, ακόμα και αν είναι δολοφόνος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr