τους 26 έφτασε ο αριθμός των θετικών στον κορωνοϊό τροφίμων και εργαζομένων στο γηροκομείο «Εστία Παπαγεωργίου» της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, αφού άλλοι τέσσερις ηλικιωμένοι διαπιστώθηκε ότι νοσούν, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δεύτερου μοριακού ελέγχου που έγινε σε τροφίμους και εργαζομένους.

«Τα αποτελέσματα του δεύτερου μοριακού ελέγχου έδειξαν ότι άλλοι τέσσερις ηλικιωμένοι – τρόφιμοι του γηροκομείου μας είναι θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ κανένας επιπλέον εργαζόμενος, πλην των εφτά που βρίσκονται ήδη σε κατ’ οίκον περιορισμό, δεν είναι θετικός. Έτσι, ο αριθμός των θετικών στον κορωνοϊό αριθμός τροφίμων και εργαζομένων έφτασε τους 26. Δόξα τω Θεώ είναι όλοι τους καλά, αφού παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα», τονίζει στο ethnos.gr ο εφημέριος του ιερού ναού Αγίου Αθανασίου Ευόσμου και εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, πατήρ Γεώργιος Μίλκας.

Κατά τον ίδιο, και οι τέσσερις τρόφιμοι, που εντοπίστηκαν θετικοί κατά το δεύτερο μοριακό έλεγχο, βρίσκονταν στο νοσοκομείο πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, αφού είχαν ήδη ανεβάσει πυρετό. Όπως αναφέρει ακόμα ο π. Γεώργιος είναι πολύ πιθανό το Σάββατο να γίνει κι άλλο τεστ για κορωνοϊό σε τρόφιμους και εργαζόμενους. «Θέλουμε να βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση», λέει ο κ. Μίλκας.

Υπενθυμίζεται ότι στον οίκο ευγηρίας «Εστία Παπαγεωργίου» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 20 Αυγούστου εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 15 τρόφιμοι και εφτά εργαζόμενοι. Εικάζεται ότι στο γηροκομείο ο ιός εισήλθε, όταν ηλικιωμένος τρόφιμος αναγκάστηκε να επισκεφθεί ιδιώτη γιατρό, ενώ προκαταρκτική εξέταση για το θέμα διέταξε και η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης.

Πηγή: europost.gr