Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε για ακόμα μία φορά και εξαπέλυσε επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως «θα πρέπει να αλλάξει στάση σε σχέση με τα όσα συνέβησαν στο Καστελόριζο», ώστε να καθίσουν στο τραπέζι και να συνομιλήσουν.

– διαφ. –

Σε νέες δηλώσεις του, μετά την προσευχή την Παρασκευή (18.09.2020) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο μιας συνάντησής του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είπε πως δεν χρειάζεται να συνομιλήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εάν η Ελλάδα τηρήσει την στάση που ακολούθησε στο Καστελόριζο.

«Πολλοί πρόεδροι και πρωθυπουργοί έγιναν μεσολαβητές στις διαπραγματεύσεις μας (σ.σ. με την Ελλάδα). Συνομιλήσαμε με την Γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε. Θα μπορούσε να υπάρξει μια συνάντηση (ή επικοινωνία) με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη; Αυτό που είναι σημαντικό για εμάς, είναι κάτω από ποιες προϋποθέσεις και τι θα συζητήσουμε. Αν είναι να συζητήσουμε ό,τι έκαναν στο Καστελόριζο, δεν υπάρχει ανάγκη», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ακόμα τόνισε ότι το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis αποσύρθηκε για δύο λόγους και παράλληλα διεμήνυσε ότι θα επιστρέψει στις έρευνες.

«Επέστρεψε στην Αττάλεια για συντήρηση, αλλά και για να περάσουμε ένα μήνυμα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος και αποκάλυψε ότι η απόφαση ελήφθη και για να δοθεί χώρος στις διπλωματικές επαφές με την Ελλάδα.

– διαφ –

Πηγή: europost.gr