Δραματική προειδοποίηση από τον καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκο Τζανάκη, ο οποίος τονίζει πως το τέταρτο κύμα του ιού θα μας επισκεφθεί όλους!

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τζανάκης αναφέρθηκε στην επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας, σημειώνοντας πως στην Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο ανέρχεται στο 95% των νέων μολύνσεων.

Κατά μέσο όρο στη χώρα είναι πάνω από το 75%, εξήγησε ο ίδιος, ωστόσο είπε πως δεν έχουν αυξηθεί οι διασωληνωμένοι στην Κρήτη.

«Ο ιός θα μας επισκεφθεί όλους αυτή τη φορά, και εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους μηδενός εξαιρουμένου» είπε, στη συνέχεια, και εξήγησε πως η διαφορά έγκειται στο ότι οι εμβολιασμένοι, εάν νοσήσουν, θα το περάσουν πολύ ελαφριά.

«Θα έρθετε σε επαφή αλλά δεν θα μολυνθείτε, αν δε, μολυνθείτε, έχετε 100% πιθανότητα υπέρ σας να μην πάθετε κριτική σοβαρή νόσο, πνευμονία του ιού, νοσηλεία διασωλήνωση ή απώλεια ζωής», είπε, ειδικότερα, για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο.

Ο ίδιος ενημέρωσε, πως αυτή τη στιγμή ένα 2%-5% των ασθενών που νοσηλεύονται έχουν εμβολιαστεί. «Είναι οι εξής κατηγορίες: ασθενής που παίρνει ανοσιολογικά φάρμακα και υπερήλικες με πολλά υποκείμενα νοσήματα» διευκρίνισε και είπε πως σε αυτές τις περιπτώσεις «το ανοσολογικό τους σύστημα δεν απάντα ιδανικά».

«Έχουμε ευθύνη να τους προστατέψουμε με εμβολιασμούς και μέτρα προστασίας» υπογράμμισε.

Η εικόνα στα νοσοκομεία

Καταλήγοντας έκανε τις δικές του εκτιμήσεις για τις νοσηλείες λέγοντας: «Είχαμε μιλήσει από την περασμένη εβδομάδα για 300 εισαγωγές την ημέρα περίπου τέλος Ιουλίου – αρχές Αυγούστου, ήδη βαδίζουμε στις 180, επομένως επαληθεύεται το μοντέλο ότι θα έχουμε περίπου 300 νέες εισαγωγές την ημέρα και σε επίπεδο δεκαημέρου θα έχουμε 3.000 καινούριους νοσηλευόμενους νέους που αποτελούν το 50% με 60% της συνολικής ισχύος σε κλίνες COVID στην Ελλάδα».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο Mega, αναφέρθηκε επίσης στις νοσηλείες τονίζοντας πως οι περισσότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία αφορούν κυρίως σε ανεμβολίαστους, καθώς όπως είπε, το 70% των εισαγωγών δεν έχει εμβολιαστεί, ενώ το 30% έχει κάνει μόνο την πρώτη δόση, ενώ οι ασθενείς είναι από 27 έως 85 και 90 ετών.

«Η κατάσταση δυσκολεύει πολύ» σημείωσε, αναφέροντας ότι το σύστημα υγείας κινδυνεύει να δεχτεί και πάλι πίεση, ενώ μίλησε για το ενδεχόμενο οι εισαγωγές να ξεπεράσουν τις 300-400, εάν η τρέχουσα κατάσταση συνεχιστεί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr