Πάρα πολύ κακά είναι τα δεδομένα στα σύνορά μας όσον αφορά τα νέα κρούσματα κορωναϊού είπε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως είπε ο καθηγητής σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων υπάρχει μεγάλη έξαρση κρουσμάτων και αν συνεχιστεί η κατάσταση και αυξηθεί η επιδημιολογική καμπύλη θα έχουμε θέμα. Μάλιστα τόνισε ότι σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να σκεφτούμε το κλείσιμο των συνόρων.

Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Σερβία και ευτυχώς έγινε αντιληπτό εγκαίρως στην Ελλάδα και πήραν μέτρα, είπε ο καθηγητής συμπληρώνοντας ότι “Οι πιο κοντινές χώρες σε εμάς είναι οι πιο επικίνδυνες” .

Από την Αλβανία, επίσης, έχουν μπει άνθρωποι που βρέθηκαν θετικοί. Ο κ. Γώγος ωστόσο δεν πιστεύει ότι θα φτάσουμε στο σημείο να κλείσουμε τελείως τα χερσαία σύνορα.

Όσοι εντοπίζονται θετικοί μπαίνουν σε καραντίνα, κάτι που όμως μπορεί, επίσης, να αποτελέσει πρόβλημα στην περίπτωση που μεγάλος αριθμός επισκεπτών χρειαστεί να μπει σε καραντίνα ή να νοσηλευτεί στην χώρα μας.

Σε ό,τι αφορά τα πανηγύρια τόνισε ότι ή πρέπει να απαγορευτούν τα πανηγύρια ή να υπάρχει επιτήρηση.

Για τα νεότερα στοιχεία ο καθηγητής είπε ότι ο ιός μεταδίδεται και από τον αέρα, όπως ανακοίνωσε και ο ΠΟΥ, ενώ παγκοσμίως βρισκόμαστε ή πλησιάζουμε στην κορύφωση της πανδημίας, προσέθεσε.

Πηγή: europost.gr