Νέα δραματική έκκληση από τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προς τους Ευρωπαίου ηγέτες, στους οποίους τόνισε ότι απειλείται η ζωή του.

Ακόμη μια προειδοποίηση προς τους Ευρωπαίους ηγέτες απεύθυνε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης το βράδυ της Πέμπτης (24/2).

Ο Ουκρανός πρόεδρος, φέρεται να τόνισε σε δραματικούς τόνους προς τους αρχηγούς των κρατών της ΕΕ πως: «Αυτή ίσως είναι η τελευταία φορά που με βλέπετε ζωντανό». Την πληροφορία αυτή μετέδωσε δημοσιογράφος του ισραηλινού Walla News, που αναμετέδωσε το βρετανικό πρακτορείο SkyNews.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου είχε προειδοποιήσει πως η Ρωσία θέλει να σκοτώσει τον Ζελένσκι, σε περίπτωση που καταφέρει να καταλάβει το Κίεβο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, Παρασκευή, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επέλεξε να απευθυνθεί ευθέως στους Ουκρανούς στρατιώτες, καλώντας τους να πείσουν τα «ναζιστικά τάγματα», όπως τα αποκάλεσε, να παραδοθούν. «Μην τους επιτρέπετε να χρησιμοποιούν τα παιδιά σας ως ασπίδες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα ήθελα να απευθυνθώ στους άνδρες του ουκρανικού στρατού, μην αφήσετε αυτούς τους εθνικιστές να σας χρησιμοποιήσουν, τις γυναίκες σας, τα παιδιά σας, τους ηλικιωμένους σας, να τους χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες» είπε, μεταξύ άλλων.

«Θα είναι πολύ πιο εύκολο να μιλήσω μαζί σας, να διαπραγματευτώ μαζί σας, παρά με αυτή τη συμμορία των ναζί που έχει καταλάβει το Κίεβο» προσέθεσε.

Πηγή: europost.gr