Κατά την έξοδο του Δημήτρη Λιγνάδη από από το δικαστικό μέγαρο δέχθηκε εντονότατη φραστική επίθεση: «Τέρας, να σαπίσεις στη φυλακή», φώναξαν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους.

Με την έναρξη της διαδικασίας ανακοινώθηκε πως οι γραμματείς έχουν προγραμματισμένη στάση εργασίας μέχρι τις 11 το πρωί, ενώ όταν ανέβηκε ξανά η έδρα, δυο ώρες αργότερα, ανακοινώθηκε ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η σημερινή συνεδρίαση λόγω ασθένειας ενός μέλους του δικαστηρίου. «Λαμβανομένου υπόψη του κωλύματος και καθώς η αναπλήρωση της δικαστή αφορά μόνο για το θέμα της διακοπής, θα πρέπει να διακόψουμε» πρότεινε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ζήτημα τέθηκε από την πολιτική αγωγή και αναφορικά με την αίθουσα καθώς η χωρητικότητά της είναι περιορισμένη. «Αυτοί που θα πρέπει να παρίστανται, θα παρίστανται. Θα είναι παρόντες αυτοί που χρειάζονται. Όλοι ενδιαφερόμαστε να διεξαχθεί η δίκη σωστά και θα πηγαίνουμε σε όποια αίθουσα είναι διαθέσιμη» ανέφερε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Στη δικαστική αίθουσα βρέθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης, αλλά και οι 4 καταγγέλοντες. Ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι στόχος της υπεράσπισης είναι η διεξαγωγή της δίκης, καθώς και ότι προτίθεται να καταβάλει ακόμη τα έξοδα των μαρτύρων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδεύουν έως το δικαστήριο.

Πηγή: europost.gr