Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μια από τις κύριες απειλές για τη δημοκρατία, δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν το Σάββατο, καθώς… δεσμεύτηκε να συνεχίσει «να προστατεύει τους πολίτες από ψέματα και παραπληροφόρηση». Αυτό σημαίνει πλήρης έλεγχος των πληροφοριών δηλαδή…

Ο Τούρκος Πρόεδρος έκανε τις δηλώσεις σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα σε μια διεθνή σύνοδο επικοινωνίας στην Κωνσταντινούπολη, όπως ανέφερε η εφημερίδα Cumhuriyet.

«Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία περιγράφονταν ως σύμβολο ελευθερίας όταν πρωτοεμφανίστηκαν, έχουν μετατραπεί σε μία από τις κύριες πηγές απειλής για τη σημερινή δημοκρατία», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

«Προσπαθούμε να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας, ειδικά τα ευάλωτα στρώματα της κοινωνίας μας, από ψέματα και παραπληροφόρηση χωρίς να παραβιάζουμε το δικαίωμα των πολιτών μας να λαμβάνουν ακριβείς και αμερόληπτες πληροφορίες», πρόσθεσε αρκετά υποκριτικά αν σκεφτεί κανείς τι ακριβώς συμβαίνει με την ελευθερία του λόγου στην Τουρκία…

«Η παραπληροφόρηση έχει ξεπεράσει το να είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας, γίνεται παγκόσμιο πρόβλημα ασφάλειας», είπε ακόμα, συμπληρώνοντας πως η διάδοση τέτοιων πληροφοριών οδηγεί σε «αμαύρωση εκατομμυρίων ζωών».

Η κυβέρνηση του Ερντογάν εδώ και χρόνια έχει «σφίξει» τον έλεγχο στο διαδίκτυο και σχεδιάζει να εντείνει την καταστολή μέσω μιας διεύθυνσης μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να καταπολεμήσει αυτό που αποκαλεί «ψευδείς ειδήσεις, παραπληροφόρηση, πρόκληση και δικαιοσύνη του λιντσαρίσματος στα κοινωνικά δίκτυα».

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι το νομοσχέδιο εκπονείται επί του παρόντος για το νόμο που θα προβλέπει τις παραβιάσεις να τιμωρούνται με πρόστιμα και έως και πέντε χρόνια φυλάκιση.

Πηγή: europost.gr