Με μεγάλα χρηματικά ποσά και κοσμήματα αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, έφυγαν, από τα δύο σπίτια σε Βύρωνα και Παπάγου, οι επαγγελματίες διαρρήκτες που “χτύπησαν” μέσα σε διάστημα λίγων ωρών.

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αστυνομικές αρχές μετά τα δύο περιστατικά διαρρήξεων που σημειώθηκαν την περασμένη Τετάρτη (26/5/2021) σε σπίτια σε Παπάγου και Βύρωνα, καθώς τα χρήματα και τα κοσμήματα που άρπαξαν οι δράστες από τα δύο διαμερίσματα, κάλλιστα θα μπορούσαν να συγκριθούν με ληστεία σε χρηματοκιβώτιο μεγάλης τράπεζας.

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο από τις δύο εισβολές οι διαρρήκτες έφυγαν με λεία που ξεπερνά τις 600.000 ευρώ.

Το πρώτο από τα δύο περιστατικά σημειώθηκε στο Βύρωνα με θύμα μια γυναίκα 90 ετών. Όπως η ίδια κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές άγνωστοι μπήκαν στο διαμέρισμα της που βρίσκεται στη οδό Αρρήτης στο Βύρωνα και τις αφαίρεσαν κοσμήματα και χρήματα η συνολική αξία τον οποίων πλησιάζει το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Η 90χρονη ανέφερε στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ ότι σε χώρους του σπιτιού της είχε κρυμμένα κοσμήματα αξίας 300.000 ευρώ και χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 150.000 ευρώ. Οι «ποντικοί» που τρύπωσαν στο διαμέρισμα της ηλικιωμένης γυναίκας, ενώ εκείνη δεν βρίσκονταν στο σπίτι της, αφού έκαναν άνω – κάτω δωμάτια και σαλόνι κατάφεραν να εντοπίσουν το σημείο που είχε κρυμμένο το θησαυρό της η ηλικιωμένη γυναίκα. Έτσι αφού άρπαξαν τα μοναδικής αξίας κοσμήματα και τα μετρητά, εξαφανίστηκαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Από τα σύννεφα έπεσαν και οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος του Παπάγου, όταν κι εκεί τους επισκέφτηκε μια γυναίκα και τους ανέφερε ότι έπεσε θύμα διάρρηξης, με τους δράστες να της αποσπούν ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε 150.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας. Όπως ανέφερε το θύμα οι δράστες μπήκαν στο διαμέρισμα της που βρίσκεται στο 4ο όροφο πολυκατοικίας στο Παπάγου της περασμένη Τετάρτη, ενώ εκείνη δεν βρίσκονταν στο σπίτι.

Μόλις το θύμα επέστρεψε στο σπίτι της και είδε τι είχε συμβεί τότε αμέσως μετέβη στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της και κατήγγειλε τη διάρρηξη. Όπως ανέφερε στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ οι δράστες, οι οποίοι δεν αποκλείεται να είχαν πληροφορηθεί για την οικονομική ευρωστία της οικογένειας που “χτύπησαν”, αφού έψαξαν τους χώρους του σπιτιού, πήραν τελικά το χρηματοκιβώτιο που υπήρχε εντός του σπιτιού.

Μέσα σε αυτό υπήρχαν όπως ανέφερε το θύμα, 150. 000 ευρώ αλλά και κοσμήματα αξίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δράστες δεν έγιναν αντιληπτοί από τους ενοίκους της πολυκατοικίας.

Οι αστυνομικοί μετά τις καταγγελίες των δύο γυναικών αμέσως μετέβησαν στα διαμερίσματα τους όπου και πήραν αποτυπώματα, ενώ έχουν ξεκινήσει έρευνες προκειμένου να βρεθούν τα ίχνη των δραστών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr