Πρωτοφανής αναβρασμός και αγανάκτηση επικρατούν στην κοινή γνώμη, με υπόβαθρο τις έντονες διαμαρτυρίες που υπάρχουν για παραλείψεις, λάθη και αργοπορίες των υπευθύνων Κρατικών Αρχών απέναντι στην καταστροφική πυρκαγιά, που εξακολουθεί να κατακαίει μεγάλες περιοχές της χώρας, έχοντας προκαλέσει μέχρι σήμερα ανυπολόγιστες καταστροφές!

Η κυβέρνηση έχει τρομάξει από την ένταση και το μέγεθος της οργής και της αγανάκτησης και επιλέγει να αντιδράσει πολιτικά και επικοινωνιακά με κινήσεις τακτικής, τις οποίες παίρνει επάνω του ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την ίδια στιγμή έχουμε νέες αναζωπυρώσεις της φονικής πυρκαγιάς στην Εύβοια, όπου έχει καεί σχεδόν το μισό νησί.

Νέα φωτιά στην Εύβοια

Σε κοντινή απόσταση από την Ιστιαία έχει φτάσει η φωτιά, η οποία τρέχει με μεγάλη ταχύτητα. Όλοι περιμένουν τα εναέρια μέσα, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν απλωθεί πάνω από την πόλη.

Λίγο πριν είχαμε αναζωπύρωση στη Γαλατσώνα. Η φωτιά πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις και δεν σταματά ούτε με τα χωματουργικά μηχανήματα. Οι φλόγες έχουν φτάσει λίγα μέτρα από το χωριό.

Το μέτωπο στο Ασμίνι είναι περισσότερο επικίνδυνο και έχει κατεύθυνση προς το χωριό.

Στο χωριό Καματριάδες, το μεσημέρι, τα μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες για να σταματήσουν τη φωτιά και δίπλα τους οι κάτοικοι με αλυσοπρίονα και μηχανήματα ρίχνουν τα δέντρα, έτσι ώστε, αν φτάσει η φωτιά, τουλάχιστον να μην ανέβουν ψηλά οι φλόγες και κινηθούν με μεγαλύτερη ένταση και σε μεγαλύτερη απόσταση.

Μετά το μεσημέρι αναζωπυρώθηκε και πάλι το μέτωπο στο χωριό Αβγαριά, αποκτώντας τεράστιες διαστάσεις, καθώς έχουν ενισχυθεί οι άνεμοι. Η φωτιά καίει το δάσος σε χαράδρα και είναι δύσκολο για τους πυροσβέστες να πλησιάσουν το μέτωπο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr