Το σήμα συναγερμού έχει χτυπήσει ήδη στο επιτελείο του Πρωθυπουργού, για την μεγάλη διασπορά των κρουσμάτων κορωνοϊού, σε όλη την Ελλάδα, που ανησυχεί τους ειδικούς! Ο ίδιος ο Μητσοτάκης θα προεδρεύσει σήμερα σε τηλεδιάσκεψη με τους αρμόδιους υπουργούς, σε μια προσπάθεια για να ανακτήσει η κυβέρνηση τον έλεγχο της κατάστασης.

Οι πληροφορίες, που έχουν συλλέξει από όλη την Ελλάδα, οι συνεργάτες του europost.gr, επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι οι νέοι δεν ‘μαζεύονται’ με τίποτα! Γενικό ξεσάλωμα παρατηρείται σε όλες σχεδόν τις τουριστικές και κοσμικές περιοχές!

διαφ.

Ενδεικτικά κάνουμε αναφορά σε ορισμένες περιπτώσεις, που είναι από τις πιο χαρακτηριστικές:

Βίντεο από την κατάσταση σε κλαμπ στο Φάληρο το βράδυ του Σαββάτου

διαφ.

Την ώρα που όλα δείχνουν ότι νέα μέτρα βρίσκονται προ των πυλών, εκτεταμένοι είναι οι έλεγχοι που πραγματοποιεί τα τελευταία 24ωρα η αστυνομία σε κέντρα διασκέδασης σε όλη τη χώρα, επιβάλλοντας αυστηρά πρόστιμα, αλλά ακόμα και λουκέτα, σε περίπτωση που διαπιστώσουν μη τήρηση των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Σε αυτό το πλαίσιο, δύο μπαρ σφραγίστηκαν στη Χαλκιδική το βράδυ του Σαββάτου, έπειτα από ελέγχους της αστυνομίας, κατά τις οποίες διαπιστώθηκαν παραβάσεις των μέτρων περιορισμού μετάδοσης του κορωνοϊού.

Δείτε βίντεο από μπαρ στη Χαλκιδική και την Ελάτεια

Το «λουκέτο» ισχύει για 15 ημέρες και επιβλήθηκε καθώς διαπιστώθηκε ότι υπήρξε συνωστισμός και συγχρωτισμός, λόγω των υπεράριθμων πελατών. Ταυτόχρονα επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 30.000 και 13.000 ευρώ αντίστοιχα.

Στο μεταξύ, τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, στις ξαπλώστρες μπορεί να τηρήθηκαν οι απαραίτητες αποστάσεις στα περισσότερα beach bars, ωστόσο μετά το απόγευμα που άρχισαν τα πάρτι η εικόνα ήταν διαφορετική. Ενδεικτικά, σε beach bar στην Χανιώτη είχαν πάρτι με γνωστό Dj και ο κόσμος από την παραλία ανέβηκε στο μπαρ.

Ίδιες εικόνες υπήρχαν και σε beach bars στο Παλιούρι. Ούτε αποστάσεις κρατήθηκαν αλλά ούτε το μέτρο που ισχύει για τα μπαρ. Κανονικά δεν επιτρέπεται να κάθεται κανείς γύρω από τα μπαρ, ωστόσο όπως θα δείτε δεκάδες άτομα βρίσκονταν γύρω από τον χώρο της παραγωγής, όπου στέκονται οι μπαρμαν.

Συνωστισμός σε μεγαλύτερη κλίμακα υπήρχε όμως σε νυχτερινό κέντρο και σε clubs στην Καλλιθέα, όπου εμφανίστηκαν δυο γνωστοί τραγουδιστές και το μαγαζί ήταν γεμάτο! Οι αποστάσεις δεν κρατήθηκαν, ενώ το νέο μέτρο που υποχρεώνει όλους τους θαμώνες να κάθονται δεν τηρήθηκε. Από μια ώρα και έπειτα, όλοι θαμώνες ήταν όρθιοι και διασκέδαζαν πλάι πλάι με τις διπλανές παρέες. Μάλιστα, οι ίδιοι οι θαμώνες ανέβαζαν βίντεο στο Instagram, γράφοντας ειρωνικά «πάντα με μέτρα προστασίας».

Ακόμα πιο ασφυκτική ήταν η κατάσταση σε club της ίδιας περιοχής, όπου συνήθως οι θαμώνες διασκεδάζουν έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Το μαγαζί αν και είναι υπαίθριο, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται ο έντονος και επικίνδυνος συνωστισμός.

Έκλεισε μπαρ και στην Κύμη

Παράλληλα, σφραγίστηκε μπαρ για 15 ημέρες στην παραλία της Κύμης. Πιο συγκεκριμένα, στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής και μετά από καταγγελία ότι στα μπαρ της παραλίας της Κύμης υπάρχει συνωστισμός, η αστυνομία προχώρησε στο κλείσιμό του για δυο εβδομάδες, επιβάλλοντας ταυτόχρονα και πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως πως το απόγευμα της Παρασκευής, σε έκτακτη ενημέρωση Τύπου, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα περιορισμού του κορωνοϊού, με σημαντικότερο την καθολική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους.

Έλεγχοι και συλλήψεις σε Πάρο, Μύκονο και Σαντορίνη

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι της Αστυνομίας σε Πάρο, Μύκονο και Σαντορίνη, για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού, ενώ πραγματοποιήθηκαν και συλλήψεις.

Ειδικότερα, στην Πάρο πραγματοποιήθηκαν 6 έλεγχοι σε νυχτερινά κέντρα και οι αστυνομικοί έβαλαν λουκέτο για 15 ημέρες σε κέντρο, στο οποίο υπήρχαν περισσότεροι θαμώνες από τους προβλεπόμενους βάσει των τ.μ του καταστήματος, ενώ επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ. Επίσης, έγιναν 5 συλλήψεις για παραβάσεις σχετικές με ηχορύπανση.

Δείτε βίντεο από κλαμπ στην Πάρο

Στη Μύκονο συνελήφθη ενοικιαστής βίλας ιταλικής υπηκοότητας, που έκανε πάρτι, ενώ πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 9 μπιτς μπαρ και 17 καταστήματα στο κέντρο. Στο αυτόφωρο οδηγήθηκαν δυο άτομα από τα μπιτς μπαρ, καθώς δεν είχαν άδεια για ξαπλώστρες και άλλα έξι άτομα από τα καταστήματα για παραβάσεις σχετικές με ηχορύπανση και ωράριο μουσικής.

Στη Σαντορίνη, σε ελέγχους σε 7 κέντρα συνελήφθησαν 3 άτομα για παραβάσεις σχετικές με ηχορύπανση.

Έλεγχοι και στα λιμάνια

Αυξημένοι, στο μεταξύ, είναι τις τελευταίες ώρες και οι έλεγχοι στα λιμάνια από το Λιμενικό Σώμα για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων. Αν διαπιστωθούν παραβάσεις των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό, επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα, σημειώνουν από το λιμενικό. Μάλιστα, από το πρωί του Σαββάτου , έχουν διαπιστωθεί και έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε δεκάδες παραβάσεις.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως δυνατότητα να μεταφέρουν περισσότερους επιβάτες έχουν από χθες τα ακτοπλοϊκά. Ειδικότερα, από την 1η έως την 31η Αυγούστου τα πλοία ανάλογα με την κατηγορία τους θα μπορούν να μεταφέρουν επιβάτες σε ποσοστό 80%- 85% του πρωτοκόλλου τους (του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού επιβατών, από το 60%- 65% που ίσχυε έως και την Παρασκευή.

Πηγή: βίντεο:protothema.gr

Πηγή: europost.gr