υδαία επίθεση κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο εξαπέλυσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος. Μάλιστα δεν έχασε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει το «επιχείρημα» της Χρυσής Αυγής, «Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι».

«ΕΙΠΑΜΕ:ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΙΕΣΑΙ, ΦΙΛΛΕΛΗΝΑΣ(ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ ΜΚΟ ΚΛΠ)ΓΙΝΕΣΑΙ ΑΛΛΆ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΊ! ΑΠΟΔΕΙΞΗ; Αντετοκούνμπο:Η Ελλάδα είναι χώρα λευκών, δύσκολη η ζωή κάποιου με το χρώμα του δικού μου δέρματος» έγραψε ο Κυριάκος Βελόπουλος. Η αφορμή γι’ αυτή την επίθεση δόθηκε εξαιτίας της συνέντευξης του Greek Freak ο οποίος τόνισε πως «η Ελλάδα είναι χώρα λευκών και συνεπώς είναι δύσκολη η ζωή κάποιου με το δικό του χρώμα».

Να σημειωθεί ότι η συνέντευξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο, προκάλεσε τα ρατσιστικά και υβριστικά σχόλια του Κωνσταντίνου Καλέμη, καθηγητή του ΕΚΠΑ, και σύμβουλου του υπουργείου Παιδείας στον τομέα της Εκπαίδευσης Προσφύγων. Στη σχετική ανάρτηση του «Πρώτου Θέματος», ο καθηγητής απάντησε χαρακτηρίζοντας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο «μαϊμού», ενώ σε άλλο σημείο φέρεται να αποκαλεί τον Έλληνα μπασκετμπολίστα «αράπη», χρησιμοποιώντας και άλλες χυδαίες εκφράσεις. Ο λογαριασμός από τον οποίο έγιναν τα εν λόγω προσβλητικά σχόλια έχει «κατέβει» από το Twitter. Μάλιστα, μετά τον σάλο που προκλήθηκε ο καθηγητής απομακρύνθηκε από τη θέση του, ενώ νωρίτερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως διέταξε την άμεση έρευνα για τους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς.


Πηγή: europost.gr