«Όπου φτωχός κι η μοίρα του», λέει η παροιμία, και στην πολύπαθη εν καιρώ πανδημίας Covid-19 Ινδία βρέθηκαν κάποιοι επιτήδειοι να ξεγελάσουν τον κοσμάκη, «εμβολιάζοντάς» τον με σκέτο αλατόνερο!

Σύμφωνα με τις Ινδικές Αρχές, απατεώνες είχαν στήσει τουλάχιστον 12 ψεύτικα εμβολιαστικά κέντρα στην πολιτεία Μαχαράστρα, στις παρυφές της οικονομικής ζώνης της Βομβάης. «Χρησιμοποιούσαν αλατισμένο νερό, το οποίο και χορηγούσαν με ένεση», δήλωσε ο επικεφαλής αξιωματικός της Αστυνομίας της Ινδίας, εξηγώντας πως το μοτίβο ήταν αντίστοιχο και σε άλλα παράνομα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας.

Υπολογίζεται πως περίπου 2.500 πολίτες έλαβαν το ψεύτικο εμβόλιο, ενώ οι ενορχηστρωτές της απάτης αποκόμισαν συνολικά 28.000 δολάρια. Έως τώρα, 14 άτομα έχουν συλληφθεί με την κατηγορία της απάτης και της απόπειρας ανθρωποκτονίας και σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Μεταξύ των συλληφθέντων υπάρχουν και γιατροί, οι οποίοι εκμεταλλεύονταν τα πόστα τους στα νοσοκομεία, προκειμένου να προμηθεύονται φιαλίδια και σύριγγες, αλλά και να παράγουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr