Σοκάρουν οι καταγγελίες που έρχονται σχεδόν καθημερινά στο φως της δημοσιότητας, και αφορούν στον απάνθρωπο και εγκληματικό τρόπο που λειτουργούσαν τόσο οι ιδιοκτήτες του γηροκομείου στα Χανιά της Κρήτης, όσο και οι γιατροί που εργάζονταν στο κολαστήριο.

Σύσσωμοι οδηγήθηκαν στη φυλακή, κατηγορούμενοι για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ενώ παράλληλα ελέγχονται για δεκάδες περιπτώσεις θανάτων μέσα στην δομή, η οποία χαρακτηρίζεται ως «κολαστήριο».

Συγκλονιστική υπόθεση κακοποίησης και θανάτων ηλικιωμένων
Η Μαρίνα Σαριδάκη, φοροτεχνικός μίλησε για την προσωπική της εμπειρία αναφορικά με την 92χρονη θεία της, η οποία εξουσιοδότησε δύο άγνωστα άτομα για τα ακίνητα, τη σύνταξη και τις τραπεζικές καταθέσεις όσο διέμενε εκεί.

Μάλιστα, εξιστόρησε το πώς έδρασαν οι δράστες, με τη ύποπτη συμμετοχή υπαλλήλου της Περιφέρειας Χανίων προκειμένου να μπει με ψεύτικη εισαγγελική παραγγελία η ηλικιωμένη γυναίκα που φρόντιζε ο πατέρας της στην συγκεκριμένη δομή που διερευνάται για πλήθος αδικαιολόγητων θανάτων.

Σύμφωνα με την κ. Σαριδάκη, «κοινωνική λειτουργός της Περιφέρειας ήρθε και επικαλούμενη ότι υπήρχε εισαγγελική παραγγελία, που δεν υπήρχε, η θεία μου μεταφέρθηκε στο συγκεκριμένο γηροκομείο».

Όπως ανέφερε για να επισκέπτεται ο πατέρας της την ηλικιωμένη, με την οποία είχε μακρινή συγγένεια, είχε δηλώσει ότι είναι ανιψιός της. Στην αρχή του επέτρεπαν αραιές επισκέψεις και μόνο στο σαλόνι, κατόπιν ενημέρωσης. «Η εικόνα που έδινε, όταν ήταν στο καροτσάκι ήταν μεν περιποιημένη, αλλά έδειχνε χαμένη. Μας έβαζε σε υποψίες αλλά δεν βλέπαμε μία κακή κατάσταση».

Απειλούσαν τους συγγενείς!
Η υπόθεση αυτή αφορά το 2016, όταν οι υπεύθυνοι του γηροκομείου ανακοίνωσαν στον πατέρα της κ. Σαριδάκη ότι δεν θα ασχοληθεί άλλο με την συγκεκριμένη κυρία. «Του είπαν ότι δεν θα ξαναέρθεις και τον απείλησαν ότι θα του σπάσουν τα πόδια έτσι και ξαναπατήσει στο ίδρυμα». Όταν τους απείλησε ότι θα δώσει δημοσιότητα στην υπόθεση, τον απείλησαν από τη διεύθυνση του γηροκομείου ότι «θα τον βρουν στα χαντάκια».

Ύποπτες συναλλαγές και μεταβιβάσεις ακινήτων
Τι έγινε η ακίνητη περιουσία της 92χρονης γυναίκας που δεν ζει πια; Η καταγγέλλουσα ανέφερε ότι αυτή έχει μεταβιβασθεί. «Έχει αλλάξει σίγουρα χέρια. Το πήραν οι ιδιοκτήτες της δομής και το μεταβίβασαν σε επιχειρηματία που την ίδια περίοδο είχε αναλάβει κάποιες εργασίες στο γηροκομείο». Όπως είπε η ίδια «εικάζει ότι υπήρχαν μεταξύ τους οικονομικές εκκρεμότητες από τη διαδικασία της ανακαίνισης στην Αγία Σκέπη και ως αντάλλαγμα της υπηρεσίας δόθηκε το ακίνητο της θείας».

Σύμφωνα με τα όσα, αποκαλυπτικά περιέγραψε, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση μεταβίβασης του ακινήτου βάλανε στο συμβόλαιο αγοραπωλησίας ένα συμβολικό αντίτιμο. «Το ακίνητο βρίσκεται ίσως στην πιο ακριβή περιοχή, με οικόπεδο φιλέτο. Η συναλλαγή φέρεται να ολοκληρώθηκε με 50.000 ευρώ όταν η αντικειμενική αξία του ακινήτου ήταν 167.000 ευρώ».

Πηγή: europost.gr