Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, πυροδοτώντας την οργή του κόσμου. Κύμα θυμού έχει σκάσει στα κοινωνικά δίκτυα για δύο αστυνομικούς που εξέθεσαν δημοσίως φωτογραφίες των δολοφονημένων αδερφών Μπίμπα Χένρι και Νικόλ Σμάλμαν, δίνοντας μάλιστα, σε γραπτό μήνυμα, στα θύματα τον απαράδεκτο προσδιορισμό «πεθαμένα πτηνά».

Οι αστυνομικοί αφότου παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη, παύθηκαν από τα καθήκοντά τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο 33χρονος Τζέιμι Λούις και ο 47χρονος Ντενίζ Τζέιφερ χρησιμοποίησαν προσβλητικό χαρακτηρισμό όταν έστειλαν μηνύματα σε ομαδικές συνομιλίες στο WhatsApp με τις φωτογραφίες των δολοφονημένων γυναικών, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν σε θάμνους στο Fryent Country Park, στο βορειοδυτικό Λονδίνο.

Ο Λούις αποπέμθηκε από το σώμα, ενώ ο Τζέιφερ έχει ήδη παραιτηθεί.

Οι σοροί είχαν, υπενθυμίζεται, εντοπιστεί τις πρώτες πρωινές ώρες της 8ης Ιουνίου του 2020. Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε, πριν από λίγους μήνες, ο δράστης της διπλής δολοφονίας, ο 19χρονος Ντάνιαλ Χουσείν.

Οι αστυνομικοί δεν είχαν, πάντως, την αρμοδιότητα να τραβήξουν αυτού του είδους τις φωτογραφίες ενώ περιφρουρούσαν τον χώρο.

«Δυστυχώς στέκομαι δίπλα σε δύο πεθαμένα πουλιά με τραύματα από μαχαίρι», έγραψε ο Λούις στέλνοντας το μήνυμα με φωτογραφία τύπου selfie ενώ τον απεχθή χαρακτηρισμό «πεθαμένα πουλιά» υιοθέτησε και ο Τζέιφερ.

Καταδικάζοντας τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκαν οι αξιωματικοί της αστυνομίας, βοηθός διοικητή μίλησε για απρεπείς, ντροπιαστικές και θλιβερές ενέργειες.

Η ποινή που θα τους επιβληθεί θα ανακοινωθεί στις 6 Δεκεμβρίου, ενώ αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι με βαριές κυρώσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr