Τουλάχιστον 57 αστυνομικοί του Τμήματος στο Μπάφαλο, στη Νέα Υόρκη, υπέβαλαν την παραίτησή τους, την Παρασκευή από την Ομάδα Ανταπόκρισης Έκτακτης Ανάγκης σε ένδειξη διαμαρτυρίας επειδή δύο συνάδελφοί τους τέθηκαν σε διαθεσιμότητα γιατί έσπρωξαν άνδρα, ο οποίος διαδήλωνε ειρηνικά.

Ο Επαρχιακός Εισαγγελέας της Κομητείας Έρι διερευνά ένα περιστατικό, το οποίο έχει καταγραφεί σε βίντεο και στο οποίο δύο μέλη της Ομάδας Ανταπόκρισης Έκτακτης Ανάγκης έσπρωξαν έναν διαδηλωτή 75 ετών κατά τη διαδικασία εκκένωσης της περιοχής μπροστά από το Δημαρχείο του Μπάφαλο.

Αν και οι αστυνομικοί ισχυρίστηκαν ότι ο 75χρονος έπεσε, σ’ ένα βίντεο αργότερα φαίνεται ότι οι άνδρες τον έσπρωξαν χωρίς να δεχθούν κάποια προφανή πρόκληση.

Ο 75χρονος, που είναι γνωστός για την ακτιβιστική του δράση, νοσηλεύεται σε σοβαρή, αλλά σταθερή κατάσταση.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, ζήτησε από τον αρχηγό της Αστυνομίας του Μπάφαλο να αποπέμψει τους δύο αξιωματικούς που εμπλέκονται στο περιστατικό, χαρακτηρίζοντάς το «θεμελιωδώς επιθετικό και τρομακτικό».

Η αστυνομική ένωση υπερασπίστηκε τις ενέργειες των δύο αξιωματικών, ισχυριζόμενη ότι απλώς ακολουθούσαν εντολές για εκκένωση της πλατείας στο πλαίσιο απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Πηγή: europost.gr