Χαμό έχουν προκαλέσει στη Γερμανία φωτογραφίες που διέρρευσαν στον γερμανικό Τύπο και δείχνουν δύο αστυνομικούς να κάνουν push ups στο μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Βερολίνο.

Οι φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου εκθέτουν ανεπανόρθωτα τις γερμανικές αρχές με την αρχηγό της αστυνομίας του Βερολίνου να κάνει λόγο για «ντροπή».

Οι αστυνομικοί βρήκαν την ευκαιρία να ενδυναμώσουν τα μπράτσα τους στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος το Σαββατοκύριακο ενώ κάποιοι συνάδελφοί τους ήταν αυτοί που τους τραβούσαν βίντεο. Φορώντας τις στολές τους, οι δύο άντρες ξεκινούν την σωματική άσκηση με τα χέρια τους τοποθετημένα στα κενοτάφια.

Αγνοώντας παντελώς τους νόμους του κράτους, ότι απαγορεύεται να στέκεσαι πάνω στο μνημείο, οι αστυνομικοί έδωσαν πρώτοι το κακό παράδειγμα. Οι δύο άνδρες ανήκουν στο αστυνομικό τμήμα 26 (υπεύθυνοι για το νότια πλευρά των περιοχών Charlottenburg-Wilmersdorf.

Δηλώσεις καταδίκης κατά των αστυνομικών

Σε δηλώσεις της η αρχηγός της αστυνομίας Μπάρμπαρα Σλόβικ τόνισε στη γερμανική εφημερίδα «BILD»: «Η συμπεριφορά των συναδέλφων δείχνει περιφρόνηση για το τι αντιπροσωπεύει αυτό το μνημείο και δεν αντιστοιχεί στον σεβασμό που πρέπει να του δείξουμε», τόνισε η Σλόβικ.

Η 84χρονη Λέα Ρος μέλος του Δ.Σ της ομάδας των χορηγών του μνημείου δηλώνει απογοητευμένη: «Αυτό είναι ανήκουστο.»

Από την πλευρά του, ο Ούβε Νόιμερκερ, διευθυντής του γερμανικού ιδρύματος «Foundation Memorial to the Murdered Jews» εξέφρασε την έκπληξή του για το απαράδεκτο όπως είπε συμβάν.

«Η συνεργασία μας με την αστυνομία του Βερολίνου εξελίσσεται ομαλά και βασίζεται στην εμπιστοσύνη. Εξεπλάγην με αυτό που συνέβη. Το Ολοκαύτωμα και τα εγκλήματα του εθνικοσοσιαλισμού θα πρέπει να αποτελέσουν το επίκεντρο της εκπαίδευσης των υποψήφιων δημοσίων υπαλλήλων».

Το Μνημείο του Ολοκαυτώματος ξυπνά θλιβερές μνήμες και τιμά τη μνήμη των εκατομμυρίων Εβραίων που δολοφονήθηκαν από τις δυνάμεις του Χίτλερ. Αποτελείται από 2.711 πέτρινους πλίνθους που δεν έχουν επιγραφές όπως ονόματα και ημερομηνίες. Στο σύνολο τους δημιουργούν ένα μοτίβο σαν κυματισμό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr