Σε μια προσπάθεια προκειμένου να σταματήσουν οι ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, ο Ρώσος επιχειρηματίας, Alex Konanykhin, ανακοίνωσε πως είναι διατεθειμένος να προσφέρει το χρηματικό ποσό ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε όποιον στρατιωτικό συλλάβει τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Alex Knanykhin είναι ιδρυτής, συνιδιοκτήτης καθώς και πρόεδρος της Russian Exchange Bank. Σε ανάρτησή του στο Linkedin, ο Ρώσος επιχειρηματίας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Υπόσχομαι να πληρώσω 1 εκατομμύριο δολάρια σε όποιον καταφέρει να συλλάβει τον Πούτιν, ως εγκληματία πολέμου σύμφωνα με τη ρωσική και τη διεθνή νομοθεσία».

Παράλληλά, υποστήριξε πως «ο Πούτιν δεν είναι Ρώσος πρόεδρος, καθώς εισήλθε στην εξουσία μετά από μια ειδική επιχείρηση ανατίναξης κτηρίων στη χώρα, στη συνέχεια, παραβίασε το Σύνταγμα και δεν διεξήγαγε εκλογές αντ’ αυτού δολοφόνησε τους πολιτικούς του αντιπάλους».

«Ως Ρώσος πολίτης, θεωρώ ηθικό μου καθήκον να βοηθήσω τη χώρα μου. Θα συνεχίσω τη βοήθειά μου προς την Ουκρανία, στις ηρωικές προσπάθειες της να αντισταθεί στις επιθέσεις του Πούτιν», έγραψε ο Alex Konanykhin. Λίγο αργότερα, η ανάρτησή του εξαφανίστηκε από το Linkedln. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ksltv, είχε δημοσιεύσει μια αφίσα με το πρόσωπο του Πούτιν και πάνω έγραφε: «Νεκρός ή ζωντανός… για εγκλήματα πολέμου».

Πηγή: europost.gr