Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 68χρονος οφθαλμίατρος, στον οποίο έστησε χθες καρτέρι η 49χρονη με τον οποίο είχε αποκτήσει στο παρελθόν ένα παιδί. Ο γιατρός, ο οποίος πυροβολήθηκε από τη γυναίκα, βρίσκεται διασωληνωμένος στη μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή TLive του Alpha, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς του, η κατάστασή του κρίνεται ως ιδιαιτέρως σοβαρή. Δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τον κίνδυνο και τα επόμενα 24ωρα είναι πάρα πολύ κρίσιμα.

Ο γιατρός μπήκε χθες γύρω στις 17:00 το απόγευμα στο χειρουργείο. Με το που έφτασε στο νοσοκομείο, οι γιατροί προσπάθησαν να τον σταθεροποιήσουν και να σταματήσουν την ακατάσχετη αιμορραγία που είχε από τους δύο πυροβολισμούς στο σώμα του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, παρά το αρχικό σοκ, ο ίδιος έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον εαυτό του, λέγοντας στους γείτονες που έφτασαν αμέσως στο σημείο πού να πιέσουν προκειμένου να μη χάσει πάρα πολύ αίμα μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο.

Οι δύσκολες εγχειρήσεις κράτησαν πολλές ώρες και χρειάστηκε η συμβολή ειδικού θωρακοχειρουργού για να αντιμετωπιστεί το τραύμα στον θώρακα. Δύσκολο ήταν το χειρουργείο και στην κοιλιακή χώρα, καθώς η σφαίρα έπληξε ζωτικά όργανα. Μάλιστα υπήρχαν κάποια θραύσματα μέσα που έπρεπε να αφαιρεθούν.

Ο οφθαλμίατρος είναι σε καταστολή και οι γιατροί αναμένουν τις επόμενες ώρες για να δουν την εξέλιξη της υγείας του.

Τι έλεγε για την δράστιδα πριν την δολοφονική επίθεση
68χρονος γιατρός τον οποίο πυροβόλησε η 49χρονη εικαστικός το μεσημέρι της Πέμπτης (11/11) στο Χαλάνδρι είχε μιλήσει στο παρελθόν για τις δικαστικές διαμάχες, τους ξυλοδαρμούς και τις απειλές που είχε δεχθεί από τη δράστιδα. Η συνέντευξη, που προβλήθηκε σήμερα (12/11) από την εκπομπή TLive του Alpha, δεν είχε έρθει μέχρι σήμερα στο φως της δημοσιότητας.

Ο γιατρός είχε μιλήσει στην Τατιάνα Στεφανίδου στο πλαίσιο ρεπορτάζ για την 49χρονη, η οποία ήθελε να βγει ζωντανά στην εκπομπή και να καταγγείλει τον πρώην σύντροφό της αρκετό καιρό πριν το χθεσινό συμβάν. Ωστόσο όταν ο γιατρός είχε παρουσιάσει τότε μια δικαστική απόφαση που σχετιζόταν με τον εκβιασμό του και για τον λόγο αυτό επέλεξαν να μη δώσουν βήμα σε αυτή τη γυναίκα.

«Ζει εκβιάζοντας διάφορους ανθρώπους και παίρνοντας λεφτά»
Αναφερόμενος στις δικαστικές διαμάχες ο οφθαλμίατρος είχε πει τότε στη συνέντευξή του: «Υπάρχει μια δικαστική διαμάχη μεταξύ μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια, καταδικάστηκε πρόσφατα σε δέκα μηνών φυλάκιση για εκβιασμό απέναντί μου, εκκρεμούν πάρα πολλές μηνύσεις απέναντί της και από εμένα και από τη σύζυγό μου, γιατί έχει έρθει δύο φορές και την έχει χτυπήσει τη σύζυγό μου.

«Η κυρία αυτή ζει, εκβιάζοντας διάφορους ανθρώπους και παίρνοντας λεφτά. Εμένα μου έχει πάρει πάνω από 100.000, έχει έρθει στο νοσοκομείο επανειλημμένως, έχει κάνει φασαρίες, τώρα εκκρεμεί… έχει γίνει δικαστήριο και εκκρεμεί ποιος θα πάρει, γιατί έχω ζητήσει να πάρω εγώ την επιμέλεια του παιδιού, γιατί δεν ασχολείται καθόλου με το παιδί, τέλος πάντων…» είχε αναφέρει ο οφθαλμίατρος.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «έχει έρθει εδώ, έχει προκαλέσει φθορές στα αυτοκίνητα της οικογένειάς μου. Το παιδί έχει ζήσει πάνω από έναν χρόνο μαζί μας, κατά διαστήματα, γιατί το εγκαταλείπει. Εμείς θέλουμε, η οικογένειά μου, να το πάρουμε το παιδί, γιατί εκεί το παιδί υποφέρει. Η κυρία αυτή εφευρίσκει για εκβιαστικούς λόγους. Έρχεται στο νοσοκομείο, εκβιάζει, κάνει φασαρία κάτω από το σπίτι, δηλαδή, όλη η οικογένειά μου ζούμε ένα δράμα.

Έχουν γίνει δύο δικαστήρια για διατροφή, για το παιδί, τα οποία της τα δίνω. Και θέλει περισσότερα. Είχε σκοπό, προφανώς, να χωρίσω εγώ και να πάω να ζήσω μαζί της, δεν πέτυχε στον σκοπό και προσπαθεί τώρα, εκδικητικά και λεφτά να μου πάρει και να διαλύσει την οικογένειά μου. Έρχεται και δημιουργεί στο ιατρείο μου και στο νοσοκομείο, επεισόδια».

«Μου λέει “θα σε καταστρέψω οικονομικά, επαγγελματικά και κοινωνικά” και το έχει βάλει σε ενέργεια αυτό το σχέδιό της. Εγώ δεν έχω χωρίσει ποτέ, ζω με την οικογένειά μου κι ήταν μια περιστασιακή σχέση, όπως συμβαίνει σε πάρα πολύ κόσμο. Η κυρία μου είχε κρύψει ότι ήταν παντρεμένη, είχε κρύψει την καταγωγή της, είχε κρύψει το όνομά της, άλλο όνομα μου έλεγε ότι είναι, μου έλεγε ότι είναι Ιταλίδα. Η σχέση αυτή κράτησε γύρω στους έξι μήνες, συνολικά. Από εκεί και πέρα, εγώ ανέλαβα τις ευθύνες μου όταν γεννήθηκε το παιδί, της έδινα γύρω στις δύο με τρεις χιλιάδες το μήνα, προ κρίσης.

«Αν δεν μου δώσεις αυτά τα χρήματα, θα πω ότι προσπάθησες να με βιάσεις και ότι κακοποίησες το παιδί»
Όταν άρχισε η κρίση άρχισα να της λέω ότι δεν μπορώ να σου δίνω τόσα χρήματα, γιατί η κυρία να ληφθεί υπόψιν ότι ζει σε μεγάλο σπίτι στα βόρεια προάστια, διαθέτει αυτοκίνητο 2.000 κυβικών, χωρίς να εργάζεται, ούτε να έχει εργαστεί ποτέ στη ζωή της. Όταν άρχισα, λοιπόν, εγώ να της λέω “δεν μπορώ να σου δίνω τόσα χρήματα, πρέπει να αρχίσεις να δουλεύεις και εσύ, να συνεισφέρεις, γιατί τώρα με την κρίση έχουν πέσει τα εισοδήματά μου”, άρχισε να με εκβιάζει στο στυλ ότι “αν δεν μου δώσεις αυτά τα χρήματα, θα πάω στην αστυνομία να πω ότι προσπάθησες να με βιάσεις και ότι κακοποίησες το παιδί”. Οπότε αναγκάστηκα και εγώ και άρχισα να κάνω τότε τις μηνύσεις, γιατί λέω “δεν ξέρω πού μπορεί να…”. Είναι άτομο παρορμητικό και αδίστακτο.

Της έκανα κι εγώ την πρώτη μήνυση για εκβιασμό, η οποία τελεσιδίκησε τώρα, πριν ένα μήνα, αφού η ίδια έκανε έφεση. Η έφεση τελεσιδίκισε και καταδικάστηκε για εκβιασμό, σε δέκα μηνών φυλάκιση με αναστολή. Της έχω δώσει πάρα πολλά χρήματα. Έρχεται, σας λέω, στη δουλειά μου, στο νοσοκομείο, παραλίγο να με διώξουν από τη δουλειά, δημιουργεί επεισόδια, με έχει χτυπήσει μέσα στο νοσοκομείο, έχει χτυπήσει δύο φορές τη σύζυγό μου και έχει πάει στο νοσοκομείο, έχει σχεδόν καταστρέψει το αυτοκίνητό μου και όλα αυτά για το οικονομικό. Θέλει να της δίνω, ξέρω ΄γω… δύο χιλιάδες το μήνα, δεν ξέρω ΄γω πόσα. Χωρίς να εργάζεται, χωρίς τίποτα.

Εγώ το παιδί το έχω αναγνωρίσει, παρότι το παιδί όταν γεννήθηκε πήγε στο όνομα του συζύγου της, γιατί η ίδια δεν είχε χωρίσει, δεν είχε πάρει διαζύγιο, οπότε δεν μπορούσα εγώ να το αναγνωρίσω γιατί ήταν στο όνομα του συζύγου της τον πρώτο καιρό, οπότε το αναγνώρισα μετά, όταν βγήκε… υπάρχουν κάποιες διαδικασίες, τέλος πάντων, νομικές… Όταν τελεσιδίκησαν αυτές οι διαδικασίες εγώ το αναγνώρισα, έδινα πάρα πολλά χρήματα και η κυρία, επειδή δεν της έφταναν αυτά τα χρήματα, πήγε δικαστικά να πάρει διατροφή και πήρε τη διατροφή και παίρνει τώρα, ανελλιπώς, τη διατροφή που έχει ορίσει το δικαστήριο».

Ο οφθαλμίατρος υποστήριζε στην συνέντευξη ότι το παιδί κλαίει σπαρακτικά κάθε φορά που έρχεται να το πάρει η μητέρα του και ότι θέλει να ζήσει σε ένα φυσιολογικό οικογενειακό περιβάλλον. «Εγώ, επειδή το παιδί το θέλω, να ζήσει σε μια οικογένεια νορμάλ, γιατί η ίδια απουσιάζει από το πρωί μέχρι το βράδυ, δεν ξέρω πού πηγαίνει, το παιδί θέλει να μένει μαζί μας, δηλαδή, κλαίει σπαρακτικά κάθε φορά που έρχεται να το πάρει η μητέρα του, τώρα δεν μου το δίνει και περιμένουμε να βγει η δικαστική απόφαση της επιμέλειας. Είχε διατάξει το δικαστήριο πραγματογνωμοσύνη από ψυχιάτρους οι οποίοι την έβγαλαν ανίκανη για μητέρα… Παρότι εγώ είχα συναινέσει να το πάρει το παιδί, γιατί είχε φέρει τον πρώην άνδρα της, ότι δήθεν τα ξαναβρήκαν και λοιπά και ότι θα είναι σε μια οικογένεια και όταν το είδα αυτό είπα στο δικαστήριο, το πρώτο που έγινε, λέω “εντάξει, σίγουρα το παιδί με τη μητέρα θα είναι καλύτερα, ας το πάρει”».

«Είχε πάει να εγκαταλείψει το παιδί της στο αστυνομικό τμήμα»
Ο οφθαλμίατρος συμπλήρωσε: «Βέβαια, ο σύζυγος εξαφανίστηκε μετά από μία εβδομάδα, τον έδιωξε και το δικαστήριο, παρότι εγώ συναίνεσα να το πάρει το παιδί, δεν δέχτηκε τη συναίνεσή μου και διέταξε να γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, τόσο δική μου, όσο και της μητέρας και από ψυχίατρο ενηλίκων και μετά, από παιδοψυχίατρο, του παιδιού. Ο ψυχίατρος των ενηλίκων την έβγαλε ότι είναι άτομο παρορμητικό, συναισθηματικά ασταθές… γράφει τώρα διάφορους ιατρικούς όρους.

Προσπάθησε να αφήσει το παιδί στο αστυνομικό τμήμα, λέγοντας ότι είναι άρρωστη κι ότι δεν μπορεί να το αναθρέψει και με πήραν εμένα από το αστυνομικό τμήμα και η εισαγγελέας ανηλίκων… Τελικά, με τη μεσολάβηση τη δική μου, δεν το άφησε. Είχε πάει να εγκαταλείψει το παιδί της στο αστυνομικό τμήμα».

Ο οφθλαμίατρος αναφέρθηκε και στο περιστατικό με την εισαγγελέα ανηλίκων: «Είχαμε πάει στην εισαγγελέα ανηλίκων και της είπε “καλά, δεν ντρέπεστε, μητέρα είστε εσείς, να αφήνετε το παιδί”. Λέει “ναι, δεν έχω λεφτά να το αναθρέψω”. Λέει “γιατί δεν εργάζεστε;”. Της απαντάει “δεν εργάζομαι γιατί πρέπει να μείνω με το παιδί μου, στο σπίτι”. “Καλά” της λέει, “όλοι εμείς παιδιά έχουμε και τα αφήνουμε σε σταθμούς, σε παιδικούς και λοιπά και πηγαίνουμε να εργαστούμε, εσείς γιατί δεν το κάνετε;”. Οπότε, τι γυρίζει και λέει στην εισαγγελέα; “Κατάλαβα. Και εσένα σε έχει πληρώσει”. Δεν έχει φραγμούς, καθόλου. Ούτε… δε φοβάται ούτε τη Δικαιοσύνη, ούτε την αστυνομία, τίποτα, τίποτα. Δεν εργάζεται, δεν έχει έσοδα φανερά, παρ’ όλα αυτά ζει σε μεγάλο σπίτι, έχει πάντα οικιακές βοηθούς, συντηρεί αυτοκίνητο 2.000 κυβικών, καταλάβατε; Χωρίς να εργάζεται. Στην αρχή, όταν έμεινε έγκυος είπα “εντάξει, θα κάνουμε, όμως, όταν γεννηθεί το παιδί, ένα DNA για να είμαι απόλυτα σίγουρος, γιατί η κυρία αυτή έβγαινε, δεν ήταν ότι ήμασταν ένα ζευγάρι που μέναμε μαζί και λοιπά».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr