Ασφαλής Χρήση Ηλεκτρικών Πατινιών στη Θεσσαλονίκη Αντικείμενο Ελέγχων και Παρραβάσεων


Οι στοχευμένοι έλεγχοι που διεξήχθησαν από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης στοχεύουν στην προώθηση της ασφαλούς χρήσης των ηλεκτρικών πατινιών. Στο πλαίσιο ενός ειδικού σχεδιασμού για την ασφαλή μετακίνηση με εναλλακτικά μέσα, οι έλεγχοι αποσκοπούν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και στην προστασία όλων των χρηστών του οδικού δικτύου.

Συγκεκριμένα, κατά την περίοδο από 14 έως 20 Οκτωβρίου 2024, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε κεντρικές οδούς της Θεσσαλονίκης, με το αποτέλεσμα να είναι 86 παραβάσεις συνολικά. Ανάμεσα στις παραβάσεις, οι πιο συχνοί λόγοι περιλάμβαναν 68 περιπτώσεις για μη χρήση κράνους, 6 για μη χρήση ανακλαστικού γιλέκου, 8 για μεταφορά επιβατών και 4 περιπτώσεις όπου οι οδηγοί δεν έφεραν έγγραφο ταυτοποίησης.

Οι δράσεις αυτές αποδεικνύουν ότι η χρήση ηλεκτρικών πατινιών δεν είναι πάντοτε ασφαλής, καθώς ανακύπτει μια σημαντική ποσότητα παραβάσεων που ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο τους ίδιους τους χρήστες καθώς και τους υπόλοιπους οδηγούς στους δρόμους. Πηγή: newsbeast.gr