Δυνατότητα Μεταβίβασης Εισιτηρίων Διαρκείας και Αλλαγής Συνοδείας Ανηλίκου Μέσω του Gov.gr Wallet


Διαθέσιμη είναι από σήμερα η δυνατότητα μέσω του Gov.gr Wallet για την αλλαγή συνοδείας ανηλίκου που διαθέτει εισιτήριο διαρκείας. Η διαδικασία αυτή υλοποιείται από τους κηδεμόνες των ανηλίκων με τα εξής βήματα:

• Ανοίγουν την εφαρμογή Gov.gr Wallet και επιλέγουν την καρτέλα των εισιτηρίων που περιλαμβάνει το εισιτήριο διαρκείας του ανηλίκου.
• Στη συνέχεια, επάνω δεξιά επιλέγουν την επιλογή «Αλλαγή Συνοδείας».
• Συμπληρώνουν το ΑΦΜ του πολίτη που επιθυμούν να συνοδεύσει τον ανήλικο στον αγώνα.
• Ο πολίτης του οποίου το ΑΦΜ δηλώθηκε λαμβάνει ειδοποίηση μέσω email, ανοίγει το Gov.gr Wallet, αποδέχεται το αίτημα και το εισιτήριο του ανηλίκου προστίθεται αυτόματα στο δικό του ψηφιακό πορτοφόλι.

Η διαδικασία μεταβίβασης εισιτηρίων διαρκείας για αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ έχει υλοποιηθεί στο πλαίσιο του νόμου που αφορά την ταυτοποίηση των εισιτηρίων των φιλάθλων μέσω του ψηφιακού πορτοφολιού. Οι φίλαθλοι που έχουν ταυτοποιήσει ψηφιακά το εισιτήριο διαρκείας τους μπορούν να το μεταβιβάσουν σε άλλο άτομο με απλό και φιλικό τρόπο. Οι διαδικασίες είναι οι εξής:

• Ανοίγουν την εφαρμογή Gov.gr Wallet και επιλέγουν την καρτέλα των εισιτηρίων και το εισιτήριο διαρκείας τους.
• Επιλέγουν την επιλογή «Μεταβίβαση» που βρίσκεται επάνω δεξιά.
• Συμπληρώνουν τον ΑΦΜ του πολίτη στον οποίο επιθυμούν να μεταβιβάσουν το εισιτήριο.
• Ο πολίτης του οποίου το ΑΦΜ έχει δηλωθεί λαμβάνει ειδοποίηση μέσω email, ανοίγει το Gov.gr Wallet και αποδέχεται την εισαγωγή του εισιτηρίου διαρκείας στο δικό του ψηφιακό πορτοφόλι.

Η ανάκληση του εισιτηρίου διαρκείας μπορεί να γίνει από τον κάτοχό του με την ίδια διαδικασία. Για την ανάκληση, οι χρήστες επιλέγουν το εισιτήριο στο Gov.gr Wallet, το οποίο θα φαίνεται ως «ανενεργό», και έπειτα επιλέγουν «Ανάκληση». Έτσι επανακτούν τη δυνατότητα χρήσης του εισιτηρίου τους.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η επιλογή του τρόπου μεταβίβασης εισιτηρίων διαρκείας ανήκει στη διακριτική ευχέρεια των Ποδοσφαιρικών και Καλαθοσφαιρικών Ανώνυμων Εταιριών.

Πηγή: newsbeast.gr