Αθλητισμός και Κοινωνική Υποστήριξη στην Παραμυθιά μέσω των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ


Στην ακριτική κωμόπολη της Παραμυθιάς στην Ήπειρο, η ΚΑΕ Παραμυθιάς λειτουργεί ως σημαντικός πυλώνας αθλητικής δραστηριότητας για τα παιδιά της περιοχής. Δεν προσφέρει μόνο ευκαιρίες δημιουργικής ενασχόλησης, αλλά και μία ουσιαστική διέξοδο από την καθημερινότητα. Ως μία από τις λίγες αθλητικές ακαδημίες του νομού Θεσπρωτίας, συμβάλλει στην προώθηση της κουλτούρας και των αξιών του αθλητισμού.

Η υποστήριξη από το πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ είναι καθοριστική για την ακαδημία. Το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ, που βρίσκεται δίπλα σε περισσότερα από 25.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα, εξασφαλίζει ποιοτικές αθλητικές δραστηριότητες, την καθοδήγηση από καταρτισμένους προπονητές και τον απαραίτητο αθλητικό εξοπλισμό. Γονείς, προπονητές και παιδιά συμφωνούν ότι η συμμετοχή στην Ακαδημία αναβαθμίζει σημαντικά την ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται στους νέους αθλητές της Παραμυθιάς.

Οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ υποστηρίζουν συνολικά 200 ερασιτεχνικά σωματεία ποδοσφαίρου και μπάσκετ σε όλη τη χώρα, προσφέροντας οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη. Αυτή η παροχή είναι ιδιαίτερα ζωτικής σημασίας σε ακριτικές περιοχές, όπου η πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δεν είναι δεδομένη. Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες των παιδιών, στο πρόγραμμα συμμετέχει επίσης ειδική επιστημονική ομάδα διατροφολόγων και παιδοψυχολόγων που παρέχουν συμβουλές σε θέματα διατροφής και ψυχολογικής υποστήριξης.

Η στήριξη από διακεκριμένους πρώην αθλητές, όπως ο Τάκης Φύσσας, ο Άγγελος Χαριστέας και ο Γιώργος Καλαϊτζής, επιπλέον ενισχύει την αξία του προγράμματος. Οι πρώην αθλητές προσφέρουν πολύτιμες συμβουλές και βοηθούν τα παιδιά να πιστέψουν στον εαυτό τους, προάγοντας παράλληλα υγιή αθλητικά πρότυπα στην κοινότητα.

Πηγή: newsbeast.gr