Αργία και στέρηση μισθού αποφάσισε ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ.Ιάκωβος για τους ιερείς οι οποίοι παραμένουν ανμεβολίστοι. Ο κ. Ιάκωβος άρπαξε “φραγγέλιο ” με αφορμή έναν ιερέα ο οποίος παρακινούσε τους πιστούς να μην εμβολιάζονται.

Ο ιερέας ετέθη σε αργία ενώ του επιβλήθηκε και στέρηση μισθού. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε στέρηση μισθού σε κληρικό.

Ο κ.Ιάκωβος, ένας εκ των σημαντικών ιεραρχών και ιδιαίτερα μετριοπαθής , απέστειλε επιστολή σε περισσότερους από 35 ιερείς οι οποίοι ήταν αρνητές του εμβολίου με την οποία τους ξεκαθαρίζει πως εάν μέσα σε μια εβδομάδα δεν έχουν εμβολιαστεί θα τεθούν σε αργία συνοδευόμενη από στέρηση μισθού.

«Εντελόμεθα όπως εντός μιας Εβδομάδας προβήτε εις τον εμβολιασμόν κατά του κορονοιού ειδ’ άλλως θα σας επιβληθεί αργία άνευαποδοχών μέχρις ότου εμβολιαστείτε» αναφέρει ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης

Το ποτήρι ξεχείλισε για τον ιερέα αρνητή όταν αυτός προκάλεσε διασπορά του ιού αφού , συμμετείχε σε εορτασμούς για τη μνήμη του αγίου Δημητρίου όντας ασθενής με αποτέλεσμα να μεταδοθεί ο ιός σε πολλούς ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή μαζί του.

Σύμφωνα με το Kedenews ‘Ο ιερέας ειδοποιήθηκε δύο φορές από τον Πρωτοσύγγελο της Μητρόπολης να συμμορφωθεί με τις σαφείς οδηγίες της Ιεράς Συνόδου για τη τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού αλλά συνέχισε να παραβιάζει τους κανόνες. Μάλιστα πραγματοποιούσε και θρησκευτικές τελετές, χωρίς να τηρεί το επιτρεπτό όριο των συμμετεχόντων.

“Κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο, την ώρα που πεθαίνεικάθε μέρα τόσος κόσμος ανέφερες ο Μητροπολίτης, συμπληρώνοντας ότι η Εκκλησία έπραξε αυτό που έπρεπε, θέτοντας τον ιερέα σε παύση και επιβάλλοντάς του την ποινή αφαίρεσης του μισθού.”Δεν δικαιολογείται με τίποτα τις κρίσιμες τούτες ώρες οποιοσδήποτε να πράττει όπως νομίζει και να αμφισβητεί ότι υπάρχει αυτή η νόσος, οι κληρικοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα’’ , κατέληξε ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης.Να σημειωθεί ότι η επίμαχη πινακίδα αφαιρέθηκε και ο ιερέας δεν έχει πια το δικαίωμα να λειτουργεί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr