Καφέ και βουτιές σε παραλίες, ψώνια στα μαγαζιά αλλά και βόλτες σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία περιλάμβανε η πρώτη Κυριακή «ελευθερίας» μετά τη χαλάρωση των μέτρων για πολλούς πολίτες της χώρας.

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, πολύς ήταν ο κόσμος που εκμεταλλεύτηκε τον καιρό αλλά και την ελευθερία στις μετακινήσεις (μετά την πρόσφατη κατάργηση των SMS στο 13033 και 13032) και πήγε για μπάνιο στις παραλίες της Αττικής.

Αρκετοί κάτοικοι της πρωτεύουσας έσπευσαν στο Πόρτο Ράφτη, την Ανάβυσσο και άλλες κοντινές παραλίες για να απολαύσουν τον καφέ τους σε μια καφετέρια ή ακόμα και να κάνουν μια βουτιά.

Και οι Θεσσαλονικείς όμως δεν αποθαρρύνθηκαν από τον συννεφιασμένο καιρό και γέμισαν τις κοντινές παραλίες. Οι περισσότεροι απόλαυσαν τον θαλασσινό αέρα σε κάποια καφετέρια, υπήρχαν όμως και κάποιοι τολμηροί που αποτόλμησαν μια βουτιά στα παγωμένα νερά.

Πλημμύρισε και σήμερα η Ερμού

Έντονη κίνηση καταγράφηκε και σήμερα, Κυριακή στον εμπορικό πεζόδρομο της Ερμού, αφού τα εμπορικά καταστήματα ήταν ανοιχτά και αρκετός κόσμος επέλεξε την συγκεκριμένη περιοχή για να κάνει τη βόλτα του.

Εκτός από τον πεζόδρομο της Ερμού, ο κόσμος «τίμησε» και τις γύρω καφετέριες, με τα τραπεζάκια τους να γίνονται ανάρπαστα όλη μέρα.

Στην πλειοψηφία του ο κόσμος προσπαθεί να κρατήσει τις αποστάσεις όσο αυτό είναι εφικτό, τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα με μάσκες, αντισηπτικά και μερικές φορές φορώντας γάντια.

Oι προσφορές και οι εκπτώσεις των εμπόρων είναι μεγάλες προκειμένου να προσεγγίσουν περισσότερο κόσμο από τις προηγούμενες ημέρες.

Τα εμπορικά καταστήματα παρέμειναν ανοιχτά μέχρι τις 21.00 το βράδυ.

Πολύς κόσμος στο Μοναστηράκι αλλά και την Πινακοθήκη

Αρκετός ήταν ο κόσμος που επέλεξε να κάνει τη βόλτα του στο Μοναστηράκι, με τις ταβέρνες της περιοχής να πλημμυρίζουν από τουρίστες αλλά και Αθηναίους.

Υπήρχαν όμως και κάποιοι που επέλεξαν να επισκεφθούν κάποιο μουσείο ή αρχαιολογικό χώρο, την πρώτη Κυριακή της «ελευθερίας». Έξω από την Εθνική Πινακοθήκη σχηματίστηκαν ουρές σήμερα, με τον κόσμο να περιμένει υπομονετικά και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας, προκειμένου να μπει μέσα.

Επιστρέφουν οι εκδρομείς μετά το πρώτο σαββατοκύριακο ελευθερίας

Έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση της επιστροφής των εκδρομέων του πρώτου Σαββατοκύριακου ελευθερίας, λαμβάνει η τροχαία στις εισόδους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί με το πέρασμα της ώρας.

Αυξημένη ήταν η κίνηση σήμερα και στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς πολλοί είναι οι Αθηναίοι που επέλεξαν να περάσουν το πρώτο Σαββατοκύριακο ελευθερίας στα νησιά του Αργοσαρωνικού και επιστρέφουν σήμερα το απόγευμα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr