Απτόητος ο κορωνοϊός συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του, καθώς τα κρούσματα την Τρίτη, άγγιξαν τα 399 και δυστυχώς παραμένει πάντα σε υψηλά νούμερα ενώ η κατάσταση δεν φαίνεται να βελτιώνεται παρά τα μέτρα που έχουν παρθεί, ειδικά για την Αττική.

Η Αττική και σήμερα είχε περισσότερα κρούσματα από όλη η υπόλοιπη χώρα μαζί, καθώς κατέγραψε 213 από τα 399 και η κατάσταση είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολη και τα νέα μέτρα προ των πυλών.

Πάντως μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν μπαίνει στη διαδικασία να επιβάλλει κάτι καινούργιο καθώς περιμένει να δει πως θα πάνε τα ήδη υπάρχοντα μέτρα ενώ για τη χρήση μάσκας παραμένει η ισχυρή σύσταση αλλά επί της ουσίας δεν την έχει καταστήσει υποχρεωτική όπως έγινε στην Αχαία ή στα Γιάννενα.

Το ‘μενού’ των λοιμωξιολόγων πάντως είναι έτοιμο για την σημερινή σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες δεν αποκλείεται από την Δευτέρα η μάσκα να είναι επιβεβλημένη και στους εξωτερικούς χώρους.

«Μέχρι τη Δευτέρα θα έχουμε μια εικόνα από τα μέτρα που έχουν παρθεί στην Αθήνα. Αν τα μέτρα αυτά δεν αποδώσουν, μέσα στα υπόλοιπα μέτρα είναι και αυτό. Υπάρχει αυτή η πιθανότητα», τόνισε ο κ. Γώγος.

Υπάρχουν οι σκέψεις για αυστηρότερα μέτρα
Οι δυο επόμενες συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι κρίσιμες με την επιτροπή να έχει ήδη έτοιμη την εργαλειοθήκη με νέα μέτρα, αλλά και προτάσεις για αυστηροποίηση των όρων στις δημόσιες συναθροίσεις και στις μετακινήσεις.

«Και πρέπει να εφαρμοστούν πολύ πιο σοβαρά και με σύνεση τα μέτρα που υπάρχουν και πρέπει να προστεθούν κάποια μέτρα. Παραδείγματος χάριν η μάσκα σε όλους τους χώρους. Δεν ξέρω γιατί δεν το υιοθετεί η Πολιτεία”, αναφέρει μεταξύ άλλων η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

Σταθεροποίηση της πορεία της πανδημίας βλέπει η κυβέρνηση και επιμένει στην αυστηρή τήρηση και εφαρμογή των ήδη εφαρμοζόμενων μέτρων.

«Δεν είμαστε αυτή τη στιγμή στη φάση πρόσθετων μέτρων, είμαστε ωστόσο στη φάση, που πρέπει όλοι να εφαρμόσουμε πολύ αυστηρά τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί», τόνισε η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελεία Πελώνη.

Το ΕΣΥ και η επιβάρυνση των Νοσοκομείων θα είναι ο καταλύτης των εξελίξεων καθώς θα βαρύνουν σημαντικά στις αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για την ανάσχεση του κορωνοϊού τον χειμώνα
Ένα νέο σχέδιο περιορισμού της πανδημίας θα εφαρμόσει η κυβέρνηση. Σχέδιο που θα τεθεί σε λειτουργία τον Χειμώνα. Αυτή την στιγμή δεν έχει ολοκληρωθεί, ετοιμάζεται και θα είναι έτοιμο την επόμενη Παρασκευή.

Τα χρώματα «φεύγουν» και έρχεται η αρίθμηση για τις ζώνες επικινδυνότητας. Από το 1 ως το 4. Το 1 θα ισούται με το «κόκκινο» όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε.

Κάθε ζώνη θα αντιμετωπίζει τα μέτρα του κορωνοϊού ενιαία, κι αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχουμε περιορισμούς από τη μία ζώνη στην άλλη.

Την επικείμενη Παρασκευή οι πολίτες θα γνωρίζουν σε μια ζώνη ανήκει η περιοχή που διαμένουν και ποιος είναι ο βαθμός επικινδυνότητας και με τον ταχυδρομικό μας κώδικα θα μπορούσε από τα τέλη αυτής της εβδομάδας να ξέρουμε ποια μέτρα ισχύουν στην περιοχή μας.

Αναφορικά με το κλείσιμο της εστίασης στις 10 το βράδυ, είναι κάτι που δεν συζητιέται από την κυβέρνηση και τους ειδικούς. Επιπλέον η κυβέρνηση θα συνεχίσει να λέει «αυστηρή σύσταση στη χρήση μάσκας» και όχι υποχρεωτική γενικευμένη χρήση της.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr