Ως ένας τύπος με ακόρεστες σεξουαλικές ορέξεις, που εκμεταλλευόταν την συνεργασία του με τους Πυξ Λαξ για να προσεγγίζει, διαρκώς και αδιακρίτως, νέες ερωτικές συντρόφους, παρουσιάζεται ο Γιώργος Γιαννόπουλος, ο ντράμερ που παρότι έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για παιδεραστία συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του από το Εφετείο.

Το προβληματικό προφίλ του 71 ετών σήμερα μουσικού, σκιαγράφησε η πρώην σύζυγος και μητέρα της κόρης του Μπάμπη Στόκα, Φωτεινή Ψυχίδου, η οποία είχε εικόνα εκ των έσω καθώς συνόδευε συχνά το συγκρότημα στις περιοδείες του και είχε την ευκαιρία να δει, από πρώτο χέρι, την συμπεριφορά του. «Δεν ήξερες τι γοργόνα θα κατέβει από το δωμάτιο του Γιώργου. Ο Γιώργος δεν είχε ούτε κρίση, ούτε κριτήριο στις γκόμενές Κοντές, ψηλές, χοντρές, λιγνές, νέες, γριές, όμορφες άσχημες …τα πάντα!!! Ο Γιώργος ήταν ένας 60αρης μαλάκας που πίσω από το brandname «drummer των Πυξ» ήθελε να πηδάει» εξηγεί ευθαρσώς η ίδια σε ανάρτησή της στο Facebook.

Υπογραμμίζει, ωστόσο, με έμφαση πως τα τρία μέλη των Πυξ Λαξ, ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ο Μπάμπης Στόκας και ο Μάνος Ξυδούς, που έφυγε από τη ζωή το 2010, δεν είχαν ιδέα για την άρρωστες συμπεριφορές του Γιαννόπουλου σε μικρά παιδιά: «Οι Πυξ Λαξ φυσικά δεν γνώριζαν οτι ο Γιαννόπουλος είναι παιδεραστής… Οι Πυξ Λαξ δεν ήξεραν για παιδεραστία…Δεν το φανταζόντουσαν καν και κουβαλούσαν τα παιδιά μαζί σε αρκετούς προορισμούς …! Επιτρέψτε μου να ξερω πολύ καλά…εκείνη τη περίοδο τι ήξεραν και τι δεν ήξεραν οι Πυξ Λαξ ……Οι Πυξ Λαξ βαριούνται!!!!…( ο ψηλός μετα τα live κοιμάται και ο Μπάμπης τρώει κι αράζει στη tv στο δωμάτιο του) .Μέχρι κι εγώ ή ίδια οπότε βρισκόμουν μαζί τους δεν εριχνα δεύτερη ματιά στο τι κάνει ο Γιώργος..γιατί ο Γιώργος έκανε πάντα το ίδιο!»

Παρόλα αυτά η ίδια παραδέχεται πως ίσως αν τα μέλη του συγκροτήματος είχαν δώσει μεγαλύτερη σημασία στην προβληματική συμπεριφορά του Γιώργου Γιαννόπουλου και τον είχαν απομακρύνει από τους κόλπους τους δεν θα βρίσκονταν σήμερα στη δυσάρεστη θέση να καλούνται να απολογηθούν για τις αποτρόπαιες πράξεις ενός πρώην συνεργάτη τους. «Στη ζωή πρέπει να εξετάζεται το λάθος …λέει ο Έλληνας φιλόσοφος Σωκράτης…Οι Πυξ Λαξ δεν το έκαναν…Οι Πυξ Λαξ δεν το εξέτασαν… Όταν πέφτουν μαζικά τα κλωτσομπουνιά και η φάση γίνεται σαλούν …είναι λογικό να τις φας!!!»

Οι αποκαλύψεις για την σεξουαλική αποπλάνηση ενός μικρού κοριτσιού μόλις 6 ετών, επί δύο ολόκληρα χρόνια, σε περιοχή της Ανατολικής Αττικής, όπου διατηρούσαν εξοχική κατοικία τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένεια του παιδιού, ταρακούνησαν συθέμελα, για μία από φορά, τον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Μπορεί να μην έχουν γίνει επίσημες δηλώσεις επί του θέματος από άλλους καλλιτέχνες, πλην των Πυξ Λαξ που έσπευσαν να διαχωρίσουν αμέσως τη θέση τους μέσω δημόσιας δήλωσής τους, η υπόθεση αυτή, ωστόσο, έχει σοκάρει τον εγχώριο κόσμο της μουσικής στον οποίο ο Γιώργος Γιαννόπουλος δραστηριοποιείται επαγγελματικά εδώ και δεκαετίες συμμετέχοντας τόσο σε συναυλίες καλλιτεχνών όσο και σε ηχογραφήσεις.

Πηγή: europost.gr