Σύμφωνα με επιτόπιο ρεπορτάζ μελών της συντακτικής ομάδας του europost.gr, ακραίος συνωστισμός παρατηρείται σήμερα στα μεγάλα σούπερ μάρκετς του Λεκανοπεδίου Αττικής. Και μπορεί μεν, τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι πελάτες, να φορούν μάσκες, αλλά η τήρηση των αποστάσεων, από άτομο σε άτομο, είναι σχεδόν ανύπαρκτη σε τέτοιο βαθμό, που να δίδεται μια εικόνα διακωμώδησης όλων των αυστηρών περιοριστικών μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό, που έχουν καθιερωθεί -δικαίως- από την Πολιτεία.

Πού είναι ο, τόσο αυστηρός σε άλλες περιπτώσεις, υφυπουργός κος Νίκος Χαρδαλιάς για να επιβάλει την εφαρμογή των προστατευτικών μέτρων και να κόψει πρόστιμα στους ιδιοκτήτες;

Οι αρμόδιοι κυβερνητικοί και κρατικοί αξιωματούχοι πρέπει άμεσα να παρέμβουν, γιατί αν συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη για τη δημόσια υγεία κατάσταση, τα μεγάλα σούπερ μάρκετς θα αποδειχθούν ως η μεγαλύτερη εστία υπερπολλαπλασιασμού της μετάδοσης του κορωνοϊού, την στιγμή που έχουν υποχρεωθεί να κατεβάσουν ρολά εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαία καταστήματα του λιανικού εμπορίου!

Άλλωστε, το να πάρουν τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης είναι μάλλον ‘παιχνιδάκι’ για τις μεγάλες και μικρές αλυσίδες σούπερ μάρκετ, από την στιγμή που ο συγκεκριμένος κλάδος έχει μαζέψει πολλά δισεκατομμύρια από τις διαδοχικές καραντίνες και έχει αποθησαυρίσει ‘βουνά’ από ευρώ σε εμπορικά κέρδη.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, κατά την πρώτη περίοδο της καραντίνας, δηλαδή πριν το καλοκαίρι του 2020, ο συνολικός τζίρος των σούπερ μάρκετς έφτασε τα 2,5 δις ευρώ!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr