Μια Βρετανίδα αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για την επιλογή της να μείνει έγκυος και να φέρει στον κόσμο ένα παιδί παρά το γεγονός ότι δεν έχει κάνει ποτέ σεξ. Η 38χρονη σήμερα Κίμπερλι Γκόντσαλ, η οποία απέκτησε την κόρη της Σκάρλετ τον Φεβρουάριο του 2019 μετά από θεραπείες γονιμότητας που της στοίχισαν πάνω από 21.000 λίρες Αγγλίας, παραμένει… παρθένα και δηλώνει περήφανα στην DailyMail: «Έχω ακούσει ένα σωρό πράγματα για την “άμωμη σύλληψη” της κόρης μου αλλά δεν με προσβάλλει τίποτα από αυτά… Έχω μάθει να βλέπω την αστεία πλευρά των πραγμάτων».

Παρθένες μαμάδες σε Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ

Η Γκόντσαλ είναι μία ακόμη ανάμεσα στις ολοένα και αυξανόμενες «παρθένες μαμάδες», που επιλέγουν να κάνουν παιδιά χωρίς σεξουαλική επαφή. Τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον τέσσερις κλινικές γονιμότητας στην Αγγλία έχουν βοηθήσει ετεροφυλόφιλες παρθένες να συλλάβουν. Μια Βρετανίδα γιατρός γονιμότητας αποκάλυψε στο ABC News ότι έχει εργαστεί προσωπικά με τρεις παρθένες που ήθελαν να συλλάβουν. «Η μία ήταν γυναίκα καριέρας και πολύ απασχολημένη. Πρόκειται για γυναίκες που δεν νομίζω ότι έδωσαν στον εαυτό τους την ευκαιρία να εξερευνήσουν τη σεξουαλικότητά τους. Ήταν όμως ισορροπημένες και ψυχικά προετοιμασμένες».

Ο ακριβής αριθμός των «παρθένων μαμάδων» στην Αμερική δεν είναι γνωστός, αλλά ειδικοί σε θέματα γονιμότητας σε ολόκληρη τη χώρα είναι βέβαιο πως βοηθούν με τον ίδιο τρόπο γυναίκες να γίνουν μητέρες χωρίς να έχουν κάνει ποτέ σεξ…

«Ήθελα ένα παιδί κι όχι τυχαίο σεξ»

Η Γκόντσαλ επισήμανε ότι φυλάει την παρθενία της γι΄αυτόν που θα παντρευτεί, παρά το γεγονός ότι δεν είναι θρησκευόμενη. «Ξέρω ότι βλέπω τα πράγματα πολύ ρομαντικά, αλλά από μικρή ήξερα ότι ενώ ήθελα παιδιά, θέλω να κάνω σεξ μόνο με το άτομο που πρόκειται να παντρευτώ. Έτσι ένιωσα ότι είχα αποτύχει όταν δεν είχα παντρευτεί στη δεκαετία των 20 χρόνων μου. Προφανώς και δεν κρίνω άλλους ανθρώπους επειδή έχουν πολλούς σεξουαλικούς συντρόφους – μπορούν να κάνουν ό,τι τους αρέσει με το σώμα τους. Και δεν θα περίμενα από τον σύντροφό μου να είναι παρθένος, απλώς αυτό ακριβώς ήθελα πάντα για τον εαυτό μου».

Μετά από μια σειρά από σύντομες σχέσεις, η Γκόντσαλ δεν είχε βρει τον άντρα των ονείρων της όταν πάτησε τα 30 και τότε ένιωσε το βιολογικό της ρολόι να χτυπά. «Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου λαχταρούσα να γίνω μαμά», είπε. «Δεν άντεχα τη σκέψη να ζήσω όλη μου τη ζωή χωρίς να εκπληρώσω αυτό το όνειρο, να κάνω παιδί». Έτσι, το 2017, σε ηλικία 33 ετών, επέλεξε έναν δότη σπέρματος μέσω Διαδικτύου και ξόδεψε περισσότερα από 2.000 δολάρια για μια διαδικασία τεχνητής γονιμοποίησης γνωστή ως IUI (ενδομήτρια γονιμοποίηση). Η επιλογή του δότη έγινε από την Γκόντσαλ μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Σπέρματος στη Δανία καθώς της παρείχε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους δότες από άλλους παρόχους. Πληροφορίες που εκείνη θεωρούσε σημαντικές για κάθε απόγονο της. Η Γκόντσαλ, επέλεξε έναν Καυκάσιο Αμερικανό που ήταν έξυπνος και δημιουργικός με καστανοκόκκινα μαλλιά και μπλε μάτια — περίπου τα ίδια εξωτερικά χαρακτηριστικά μ΄εκείνη, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά και το παιδί: «Προφανώς, συνειδητοποιώ ότι είμαι ασυνήθιστη, γι’ αυτό εξήγησα στο πρώτο μου ραντεβού με τη μαία ότι δεν είχα κάνει ποτέ σεξ και ρώτησα αν αυτό επρόκειτο να επηρεάσει τη γέννα. Ένα πράγμα που μου τόνισε η μαία ήταν πως κάποιες γυναικολογικές εξετάσεις θα ήταν πιο άβολες για εμένα από ό,τι για τις περισσότερες γυναίκες κι αυτό οφείλεται στο ότι δεν είχα ποτέ σεξουαλική σχέση.

«Η μητρότητα είναι πιο σημαντική από το να ιδρώνω μέσα στα σεντόνια…»

Η υλοποίηση αυτής της διαδικασίας ήταν μια από τις πιο «τραυματικές εμπειρίες» της ζωής της Γκόντσαλ. «Χρησιμοποίησαν ένα διαστολέα για να ανοίξουν τον κόλπο, κάτι που ήταν πολύ επώδυνο για μένα, για να εισάγουν έναν καθετήρα μέσω του οποίου έγινε η τοποθέτηση του σπέρματος στην μήτρα, για να γονιμοποιήσει το ωάριό μου, που ήταν ήδη εκεί. Μου είπαν μετά ότι ήταν τόσο επώδυνο για μένα επειδή είμαι παρθένα. Τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά, δεν είχα συνηθίσει σε οποιαδήποτε δραστηριότητα μέσα στη μήτρα μου».

Η πρώτη διαδικασία ήταν ανεπιτυχής και η Γκόντσαλ ξόδεψε πολλές ακόμη χιλιάδες λίρες για εξωσωματική γονιμοποίηση. Στα μέσα του 2018, μια πανευτυχής Γκόντσαλ έμαθε ότι τελικά ήταν έγκυος σε ένα κοριτσάκι. Ενώ ο τοκετός της ήταν επίπονος, η ίδια, είπε στην DailyMail ότι άξιζε τον κόπο για να γίνει επιτέλους μαμά της Σκάρλετ – η οποία σύντομα θα γίνει 3 ετών. Μαμά και κόρη έχουν έναν άρρηκτο δεσμό μεταξύ τους με την Γκόντσαλ να δηλώνει προσφάτως πως θα ήθελε πολύ να κάνει ένα αδελφάκι για την Σκάρλετ. Όμως, ως ανύπαντρη μητέρα , δεν είναι σε οικονομική θέση να το πράξει.

Και ενώ δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να συναντήσει έναν άντρα, με τον οποίο θα ήθελε να δεσμευθεί με γάμο, λέει με περίσση ειλικρίνεια ότι «η μητρότητα είναι πιο σημαντική από το να ιδρώνω μέσα στα σεντόνια… Αισθανόμουν παλαιότερα ότι δεν ήμουν εντελώς φυσιολογική, δεν είχα κάνει ποτέ σεξ και δεν ήθελα να πεθάνω χωρίς να ξέρω πώς είναι. Ένα μέρος του εαυτού μου εξακολουθεί να αναρωτιέται πώς να είναι άραγε το σεξ και αν χάνω που δεν ζω την εμπειρία δεν προβληματίζομαι τόσο ώστε να το κάνω με κάποιον, στον οποίο δεν θα είμαι αφοσιωμένη. Το γεγονός ότι έχω το κοριτσάκι μου είναι πολύ πιο σημαντικό για μένα από οτιδήποτε άλλο».

«Τον μπαμπά μου τον λένε δότη»

Η Κίμπερλι έχει μιλήσει ανοιχτά με την Σκάρλετ για το πώς ήρθε στον κόσμο και αναφέρεται στον βιολογικό της πατέρα, τον οποίο λόγω των κανόνων της κλινικής δεν θα μπορέσει ποτέ να εντοπίσει, ως «δότη»: «Τις προάλλες στον παιδικό σταθμό, όπου η Σκάρλετ είναι το μικρότερο από τα έξι παιδιά, τα παιδάκια άρχισαν να συζητούν για τα ονόματα των γονιών τους και εκείνη είπε, πολύ ήρεμα: «Εγώ έχω απλώς μια μανούλα κι έναν δότη», λέει η Κίμπερλι, γελώντας με την ειλικρίνεια της κόρης της.

Όταν η Σκάρλετ μεγαλώσει αρκετά, η μητέρα της θα της εξηγήσει ότι ήταν παρθένα όταν την συνέλαβε. Χωρίς να ενθαρρύνει τη Σκάρλετ να ακολουθήσει έναν παρόμοιο δρόμο, σκοπεύει να της πει να κάνει ό,τι την κάνει ευτυχισμένη κι όχι εκείνο που υπαγορεύει η κοινωνία.

Λέει ότι το «κερασάκι στην τούρτα» θα ήταν μια ευτυχισμένη συνέχεια με έναν σύζυγο, με τον οποίο θα μπορούσε να μοιραστεί μια καλή σχέση – αλλά η διακαής επιθυμία της να συναντήσει τον «κύριο Τέλειο» δεν υπάρχει πλέον, γιατί έχει την κόρη της. Αυτό ακριβώς που πάντα λαχταρούσε…

Πηγή: europost.gr