Delivery κοκαΐνης με ένα τηλέφωνο σε βίλες και διαμερίσματα της Εκάλης, της Κηφισιάς, του Ψυχικού, της Βούλας και του Κολωνακίου, από μια «φαμίλια» με αρχηγό έναν σκληρό ληστή και επιχειρησιακούς βραχίονες τη σύζυγο, την πεθερά και την κουνιάδα του.

Το «σούπερ μάρκετ» ναρκωτικών δούλευε όλο το 24ωρο και έστελνε ακόμη και ενημερωτικά sms στην υψηλή πελατεία προκειμένου να είναι ενήμεροι για το σέρβις και τις τιμές της «λευκής κυρίας».

Κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης από τους profilers της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής ταυτοποιήθηκαν περισσότερες από 230 συναλλαγές ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν το πελατολόγιο για να ασκηθούν διώξεις εναντίον των επώνυμων πελατών.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 6 μέλη της οργάνωσης ηλικίας 27 έως 52 ετών, κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαίνης, πιστόλια, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, μαχαίρι και 7.800 ευρώ. Για τη διακίνηση των ναρκωτικών το κύκλωμα, χρησιμοποιούσε ειδικά διαμορφωμένες ηλεκτρικές κρύπτες σε οχήματα για την κατ’ οίκον παράδοση («delivery»).

Η εγκληματική οργάνωση δρούσε κυρίως σε Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Πεντέλη, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Μαρούσι, Ψυχικό, Βούλα, Άλιμο και Κολωνάκι.

Χαρακτηριστικά της δράσης του συγκεκριμένου κυκλώματος είναι:

η λειτουργία με τη μορφή «καταστήματος» καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, σε βάρδιες,

η χρήση ηλεκτρικών κρυπτών σε Ι.Χ.Ε. οχήματα που χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών, καθώς και «υπηρεσιακών» τηλεφώνων για παραγγελίες και παραδόσεις ναρκωτικών,

η διακίνηση με κατ’ οίκον παράδοση («delivery») και

το μεγάλο εύρος του πελατολογίου, καθώς έχουν πιστοποιηθεί περισσότερες από 230 συναλλαγές.

Για την εξάρθρωση του κυκλώματος πραγματοποιήθηκε αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν στοιχεία αναφορικά με τη δράση του σε διάφορες περιοχές της Αττικής και κυρίως σε Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Πεντέλη, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Μαρούσι, Ψυχικό, Βούλα, Άλιμο και Κολωνάκι, ενώ χρησιμοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές και δημιουργήθηκαν προφίλ των εμπλεκομένων (profiling).

Στο πλαίσιο της έρευνας αποκαλύφθηκαν χώροι αποθήκευσης των ναρκωτικών, ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες εντός οχημάτων, πιστοποιήθηκε η δράση της εγκληματικής οργάνωσης και ο ρόλος κάθε μέλους της και συγκεκριμένα:

33χρονος είχε αναλάβει την οργάνωση της εγκληματικής δραστηριότητας του κυκλώματος, τη στρατολόγηση νέων μελών, το διαχωρισμό των ρόλων, τη διαχείριση των οικονομικών και την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων, με άμεση συνεργάτιδα 30χρονη συλληφθείσα, ενώ

τα λοιπά μέλη ήταν επιφορτισμένα -κατά περίπτωση- με την προμήθεια, αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση των ναρκωτικών σε «βάρδιες».

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκαν παράλληλες οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ. και αστυνομικού σκύλου, σε (7) οικίες σε περιοχές της Αττικής, όπου συνελήφθησαν τα προαναφερόμενα μέλη, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(637,8) γραμμάρια κοκαΐνης,

μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης,

(3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,

χρηματικό ποσό (7.800) ευρώ,

πιστόλι με γεμιστήρα,

(4) φυσίγγια,

συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser)

αεροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα υποδοχής μεταλλικών σφαιριδίων,

μαχαίρι,

(5) κάμερες και καταγραφικό λήψης ήχου και εικόνας,

ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

μεταλλική πρέσα,

(2) τηλεχειριστήρια ενεργοποίησης εσωτερικής κρύπτης αυτοκινήτου και

πλήθος αυτοσχέδιων νάιλον συσκευασιών.

Τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 75.000 ευρώ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Πηγή: europost.gr