Το Ισραήλ βρήκε τον τρόπο για να κάνει… αόρατους τους στρατιώτες του! Πως; Με νέα hi-tech τεχνολογία με την οποία ο στρατιώτης δεν είναι ορατός ούτε και σε θερμικές κάμερες. Για αυτή την τεχνολογία ο ισραηλινός στρατός συνεργάστηκε με την εταιρεία Polaris Solutions.

Το δίχτυ καμουφλάζ καλύπτει ολόκληρο το σώμα του στρατιώτη. Αποτελείται από μείγμα μικροϊνών, μετάλλων και πολυμερών υλικών που συνθέτουν ένα υλικό που δεν επιτρέπει τον εντοπισμό του στρατιώτη. To δίχτυ ονομάζεται Kit 300 sheet, ζυγίζει 500 γραμ. και τυλίγεται διευκολύνοντας την μεταφορά του.

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα νέο υλικό σε αυτόν τον τομέα και έτσι γεννήθηκε το Kit 300» σχολίασε ο διευθυντής μάρκετιγκ της Polaris Solutions, Γιονατάν Πίνκας. Το δίχτυ είναι διπλής όψεως: Η μια έχει απόχρωση που ταιριάζει περισσότερο σε περιβάλλον με έντονη βλάστηση και η άλλη σε περιβάλλον που κυριαρχούν το χώμα και οι πέτρες.

Είναι τόσο ανθεκτικό που μπορεί να εκτελέσει και χρέη… φορείου για την μεταφορά τραυματιών στο πεδίο της μάχης, ενώ είναι και απόλυτα αδιάβροχο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr