Την ένταξη του μαθήματος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο αποφάσισε η κυβέρνηση, με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να συμφωνεί με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής πολιτικής. Ωστόσο, δεν λείπουν οι «σκιές» σε αυτή την απόφαση.

Και οι «σκιές» δεν σκεπάζουν τόσο το καθεαυτό μάθημα ως θεωρία, αλλά την επιλεκτική εφαρμογή του που φαίνεται να προωθεί το Υπουργείο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πρόγραμμα που προωθείται, το επιμελήθηκε μια ακτιβιστική οργάνωση με την ονομασία «Πολύχρωμο Σχολείο».

Αν και το όνομα τα λέει όλα, η συγκεκριμένη οργάνωση, που δημιουργήθηκε το 2009 με το αρχικό όνομα «Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην Εκπαίδευση», έχει σκοπό της την εξάλειψη των διακρίσεων στον σεξουαλικό προσανατολισμό, στην ταυτότητα φύλου, στην έκφραση φύλου και στα χαρακτηριστικά φύλου στην εκπαίδευση.

Επίκεντρο της διαπαιδαγώγησης, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ μαθητριών και μαθητών και άλλα θέμα για τη σεξουαλική ποικιλομορφία. Βέβαια, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι ένα ευαίσθητο θέμα, το οποίο θα πρέπει να μελετάται σε όλες του τις προεκτάσεις και όχι μονόπλευρα και στοχευμένα.

Θυμίζουμε ότι τον Μάιο η Νίκη Κεραμέως είχε συναντηθεί με εκπροσώπους της οργάνωσης και άκουσε τις απόψεις τους και τον προβληματισμό τους για τις «διακρίσεις που αντιμετωπίζουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στην εκπαίδευση» και όπως φαίνεται, η κυβέρνηση σπεύδει να ανταποκριθεί σε αυτά τα προβλήματα, αφήνοντας στην άκρη άλλα, χρόνια θέματα των ελληνικών σχολείων που αφορούν τη στέγαση και τη στελέχωση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr