Την τακτική της Γενοκτονίας και του εκφοβισμού εξακολουθεί η Τουρκία και στον 21ο αιώνα, όπως αποδεικνύει και το απίστευτης φρίκης έγκλημα που έγινε στο Ικόνιο, με θύματα μια οικογένεια Κούρδων.

Επτά μέλη της οικογένειας Ντεντεόγλου δολοφονήθηκαν μέσα στο σπίτι τους! Μάλιστα οι δολοφόνοι τους στη συνέχεια προσπάθησαν να κάψουν και το σπίτι τους. Νεκροί τρεις γυναίκες και τέσσερις άντρες, που είχαν δεχτεί άγρια επίθεση και τον Μάιο.

Τότε μια ομάδα 60 αφιονισμένων Τούρκων τους επιτέθηκαν με ξύλα και μαχαίρια και πετώντας πέτρες στα παράθυρά τους και τους έστειλαν στο νοσοκομείο. Η οικογένεια είχε καταγγείλει απειλές θανάτου που προέρχονταν από μέλη της οργάνωσης του Κόμματος Εθνικιστικών Κινήσεων, του Ülkü Ocakları.

Μετά την δολοφονία τους η τουρκική αστυνομία έχει περικυκλώσει το σπίτι και δεν αφήνει κανέναν να το πλησιάσει. Οι συμπρόεδροι του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) πηγαίνουν στον τόπο του εγκλήματος.

«Οι ρατσιστικές επιθέσεις που εξαπλώθηκαν πρόσφατα, αρχίζουν να στοιχίζουν ζωές και αποτελούν απειλή για κάθε άτομο που είναι διαφορετικό, ξεκινώντας από τους Κούρδους», δήλωσε η εκπρόσωπος του HDP Ebru Günay. «Αυτές οι ρατσιστικές επιθέσεις ενθαρρύνονται. Αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι πρέπει να τελειώσει», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των θυμάτων, Αμπντουραχμάν Καραμπουλούτ, η απελευθέρωση των δραστών της πρώτης επίθεσης τους έδωσε την αίσθηση της ατιμωρησίας. «Είναι μια καταφανώς ρατσιστική επίθεση (…) Η δικαιοσύνη και οι αρχές φέρουν τη δική του ευθύνη σε αυτό που συνέβη», δήλωσε ο Καραμπουλούτ στο τηλεοπτικό κανάλι Arti TV.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr