Ο πιλότος του αμερικανικού Ναυτικού, David Fravor έγινε γνωστός το 2017 όταν περιέγραψε τη θέαση ενός μυστηριώδους αντικειμένου στις διαστάσεις ενός Boeing 737 το οποίο ο ίδιος και άλλοι πιλότοι της Μοίρας παρατήρησαν να κινείται κάτω από το νερό κατά τη διάρκεια ασκήσεων το 2004 στον ειρηνικό Ωκεανό 160 χλμ. από το Σαν Ντιέγκο.

Σε άλλη συνέντευξή του είχε περιγράψει ένα άλλο περιστατικό που συνέβη σε ένα άλλο πιλότο στα τέλη της δεκαετίας του ΄90 κοντά στο Πουέρτο Ρίκο.

Όπως είπε ο πιλότος πετούσε με ένα ελικόπτερο CH-53E σε αποστολή να περισυλλέξει από το νερό ένα εναέριο drone (RPV περιγραφόταν τότε) BQM-167A.
Την ώρα που επιχειρούσε την ανέλκυση μια σκοτεινή μάζα σε κυκλικό σχήμα πλησίασε το σημείο για να εξαφανιστεί λίγο αργότερα.

Το ίδιο συνέβη και μετά από μερικούς μήνες, όταν αυτή τη φορά ελικόπτερο της Αεροπορίας επιχειρούσε την ανέλκυση μιας εκπαιδευτικής τορπίλης. Την ώρα που ο δύτης κατέβαινε στο νερό για γαντζώσει την τορπίλη μια μαύρη μάζα εμφανίστηκε αυτή τη φορά για να «ρουφήξει’ κυριολεκτικά την τορπίλη την οποία δεν βρήκαν ποτέ.

Πηγή: europost.gr