Σε διαρροή στοιχείων, αλλά και σημαντικών πρωτοκόλλων ασφαλείας που σχετίζονται με τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ και τις βάσεις στις οποίες αποθηκεύονται στην Ευρώπη αναφέρεται δημοσίευμα της Deutsche Welle.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, κάποιοι Αμερικανοί στρατιώτες, που είναι υπεύθυνοι για τα πυρηνικά, χρησιμοποίησαν δημόσια ορατές εφαρμογές flashcard (σύστημα εκμάθησης), φέρνοντας στο φως απόρρητα στοιχεία.

Η ύπαρξη αμερικανικών πυρηνικών όπλων στα ευρωπαϊκά εδάφη είναι κάτι που εδώ και καιρό έχει αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης από πολλούς αξιωματούχους, ο τοποθεσίες όμως που είναι αποθηκευμένα τα αμερικανικά πυρηνικά δεν είναι γνωστές.

Η γκάφα που «δείχνει» τα ακριβή σημεία

Οι εκάστοτε κυβερνήσεις ούτε επιβεβαιώνουν ούτε αρνούνται την παρουσία τους, ωστόσο, η εν λόγω «γκάφα» αποκαλύπτει όχι μόνο τις βάσεις, αλλά κα τα ακριβή σημεία, περιγράφοντας λεπτομέρειες όπως τις θέσεις των καμερών, τη συχνότητα των περιπολιών και τα συνθήματα για την είσοδο στις βάσεις.

Οι εφαρμογές που χρησιμοποιήθηκαν είναι δημοφιλή ψηφιακά εργαλεία εκμάθησης και μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο μπόρεσε να αποκαλύψει στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν από το στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετούσε και στις έξι ευρωπαϊκές στρατιωτικές βάσεις που υπάρχουν πυρηνικά.

Εμπειρογνώμονες επεσήμαναν ότι αυτά τα ευρήματα αντιπροσώπευαν σοβαρές παραβιάσεις των πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr