Οι απάτες σε βάρος επιχειρηματιών δείχνουν να μην έχουν τέλος τον τελευταίο καιρό. Αυτή την φορά θύμα επιτήδειων έπεσε ένας επιχειρηματίας στα Δωδεκάνησα με τη μέθοδο της επιστροφής χρημάτων.

Συγκεκριμένα, οι απατεώνες στοχοποίησαν έναν επιχειρηματία στην Κάρπαθο. Ένας άγνωστος έως τώρα άνδρας του τηλεφώνησε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και προσποιούμενος τον αντιδήμαρχο του Δήμου, παρήγγειλε προϊόντα και του ζήτησε τον αριθμό του λογαριασμού του για να καταθέσει το αντίτιμο.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα επικοινώνησε ξανά μαζί του και ισχυρίστηκε ότι «κατά λάθος» είχε προσθέσει ένα επιπλέον μηδενικό, δεκαπλασιάζοντας το ποσό και του έδωσε τον δικό του τραπεζικό λογαριασμό για να μεταφέρει το ποσό της διαφοράς. Με τον τρόπο αυτό, κατάφερε να τσεπώσει το χρηματικό ποσό των 6.750 ευρώ!

Όταν ο επιχειρηματίας διαπίστωσε ότι τον είχαν εξαπατήσει, υπέβαλε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα του νησιού, οι άνδρες του οποίου προσπαθούν να ανακαλύψουν σε ποιον ανήκει ο λογαριασμός που κατατέθηκαν τα χρήματα και σχημάτισαν δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr