Έλλειψη μέτρων στο γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα καταγγέλουν κάτοικοι της περιοχής, η οποία είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη λόγω κορωνοϊού. Ήδη στο γηροκομείο υπάρχουν 41 επιβεβαιωμένα κρούσματα ενώ έγινε γνωστός και ο θάνατος ενός ηλικιωμένου. Ο συναγερμός για τον συγκεκριμένο οίκο σήμανε το βράδυ της Τετάρτης με τα τεστ να αποκαλύπτουν ότι θετικοί στον κορωνοϊό είναι πάνω από 40 ηλικιωμένοι.

«Βλέπαμε να γίνεται η τροφοδοσία κανονικά. Να μπαίνουν και να βγαίνουν οι υπάλληλοι της εταιρείας χωρίς να λαμβάνουν κανένα μετρο προστασίας», μας είπε κάτοικος της περιοχής. «Πολλοί υπάλληλοι νοσηλευτές κυκλοφορούσαν παντού στην περιοχή. Ενδεχομένως από εκεί να έγινε η διασπορά του κορωνοϊού», μας είπε άλλος κάτοικος της περιοχής.

Σημειωνεται πως το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησε και η επιχείρηση μεταφοράς στα νοσοκομεία των θετικών στο κορωνοϊό από το γηροκομείο «Αττική» στον Άγιο Παντελεήμονα. Οι ηλικιωμένοι έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σισμανόγλειο», «Σωτηρία», «Γεώργιος Γεννηματά», «Αττικόν» και «Ασκληπιείο».

Είναι ενδεικτικό πως η περιοχή είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη καθως ακόμη και στην εκκλησία έχουν εμφανιστεί κρούσματα. “Μιλάμε για έναν από τους ψάλτες του ιερού ναού, ο οποίος μάθαμε πως βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και πως νοσηλεύεται στο νοσοκομείο “Αττικό”. Επίσης δυο από τους επτά Αρμένιους ιερείς του ναού βρέθηκαν και εκείνοι θετικοί. Βέβαια ποιος να βγει να τα παραδεχτεί όλα αυτά όταν στις 27 Ιουλίου ημέρα εορτής του Αγίου Παντελεήμονα και παρουσία του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη, ο εφημέριος του Ιερού Ναού αρχιμανδρίτης Νικόλαος Κατσαφαρόπουλος απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα, μας έλεγε με ένταση πως εμείς είμαστε χριστιανοί υγιείς, εδώ δεν θέλουμε μάσκα, οι χριστιανοί είμαστε υγιείς. Φοβάμαι πως όταν θα ξεκινήσουν τα τεστ του ΕΟΔΥ πάνω στην πλατεία, τότε θα συνειδητοποιήσουμε δυστυχώς όλοι το μέγεθος του προβλήματος καθώς θα βρεθούν πάρα πολλά θετικά κρούσματα”, είπε κάτοικος της περιοχής.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ έφτασαν πριν από λίγο στο γηροκομείο για να κάνουν επαναληπτικούς ελέγχους. Στο σημείο υπάρχουν και αστυνομικοί για να επιβλέψουν τη διαδικασία και να μην μπει αλλά και να μη βγει κανείς από το κτίριο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr