Μετά τους γονείς από τη Βόρεια Ελλάδα που έστειλαν χθες «εξώδικο» στη διδασκαλική ομοσπονδία ζητώντας μέχρι 500.000 ευρώ, παρόμοια φαινόμενα παρατηρήθηκαν χθες, Δευτέρα σε νηπιαγωγεία και δημοτικό του Πύργου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το patrisnews.com, γονείς στα δύο σχολεία πήγαν τα παιδιά τους για μάθημα, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό. Οι διευθυντές των σχολείων, εφαρμόζοντας το νόμο, δεν άφησαν τα παιδιά να μπουν στην αίθουσα, με αποτέλεσμα οι γονείς να αντιδράσουν και μάλιστα αυτοί του μαθητή νηπιαγωγείου να καταθέσουν μήνυση κατά του εκπαιδευτικού.

Κατηγορούν τους εκπαιδευτικούς για εσχάτη προδοσία και βασανισμό
Για τις μηνύσεις τριών -τελικά- εκπαιδευτικών μίλησε στο Open η Αντωνία Μπρη, πρόεδρος δασκάλων και νηπιαγωγών περιφερειών του Πύργου και ανέφερε ότι οι γονείς αρνητές τους κατηγορούν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εσχάτη προδοσία και βασανισμό.

«Στο κρεσέντο των γονέων που αντιδρούν στην εφαρμογή των μέτρων κατά της πανδημίας συνεχίστηκε εχθές στο νομό μας σε νηπιαγωγείο του Πύργου και δημοτικό σχολείο της ευρύτερης περιοχής. Συγκεκριμένα, γονείς απαίτησαν την είσοδο των παιδιών τους στο σχολείο χωρίς μάσκα και την επίδειξη της απαιτούμενης σχολικής κάρτας για covid όπως προβλέπεται από τις υπουργικές αποφάσεις τις εγκυκλίους που έχουμε» στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open.

«Το επιχείρημά τους ήταν ακριβώς αυτό που κατέγραψαν στις μηνύσεις τους. Κατηγόρησαν τους εκπαιδευτικούς και υπέβαλλαν μήνυση κατά του διευθυντή και της προϊσταμένης του νηπιαγωγείου και των υπολοίπων νηπιαγωγών με τις κατηγορίες σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εσχάτης προδοσίας και βασανισμού», πρόσθεσε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr