Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (4/10) στην πύλη του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».

Πρωταγωνίστρια μια γυναίκα που επιτέθηκε σε φύλακα και τον δάγκωσε ενώ λίγα 24ωρα νωρίτερα είχε χτυπήσει και μία νοσηλεύτρια.

Η εν λόγω γυναίκα ζητούσε επίμονα να περάσει να δει την μητέρα της που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ενώ δεν είχε χαρτί εισόδου καθώς συνοδός της μητέρας της είχε ήδη δηλωθεί η αδερφή της και η πρόσβαση στο δωμάτιο μπορεί να έχει μόνο ένα άτομο.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο Newsbeast ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος αυτά τα οποία ζουν οι υγειονομικοί στα νοσοκομεία είναι αδιανόητα.

Το χρονικό της επίθεσης
Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο η γυναίκα εμφανίστηκε στην πύλη του νοσοκομείου χτες το βράδυ και απαίτεισαι να ανέβει στο δωμάτιο να δει τη μητέρα της. Ο φύλακας της εξήγησε πως αυτό δεν είναι εφικτό καθώς δεν διαθέτει το απαιτούμενο έγγραφο που εκδίδεται από τον διευθυντή του νοσοκομείου.

Μετά από διαπληκτισμό με τον φύλακα η γυναίκα επιτέθηκε στον φύλακα και τον δάγκωσε. Στο σημείο άμεσα κλήθηκε και έσπευσε η αστυνομία.

Η γυναίκα αν και ήταν αυτή που επιτέθηκε στον φύλακα του έκανε μήνυση και έτσι ο άνδρας συνελήφθη.

«Σήμερα ο συνάδελφός μας θα πάει στο Αυτόφωρο. Έχουμε στείλει δικηγόρο και θα ζητήσει αναβολή. Ο φύλακας πέρασε όλη τη νύχτα στο κρατητήριο» τονίζει οΜιχάλης Γιαννάκος.

«Δεν ξέρουμε τι άλλο θα μας συμβεί μόνο και μόνο επειδή προσπαθούμε να τηρήσουμε το πρωτόκολλο που έχει τεθεί σε εφαρμογή λόγω κορονοϊού. Κινδυνεύουμε» συμπληρώνει.

Η ίδια γυναίκα το βράδυ του Σαββάτου (2/10) είχε χτυπήσει και μία νοσηλεύτρια που επίσης δεν την άφησε να μπει στο νοσοκομείο καθώς στο δωμάτιο μαζί με τη μητέρα της ήταν η αδερφή της.

Γιατί συνελήφθη ο φύλακας και όχι η γυναίκα που του επιτέθηκε
Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ συνελήφθη ο φύλακας και όχι η γυναίκα που τον δάγκωσε γιατί αυτή κατέθεσε μήνυση σε βάρος του.

«Οι επιθέσεις και οι διαπληκτισμοί στα νοσοκομείο είναι δυστυχώς για εμάς συνηθισμένο φαινόμενο» εξηγεί ο Μιχάλης Γιαννάκος.

«Οι υγειονομικοί δεν προβαίνουμε εύκολα σε μηνύσεις καθώς δεν θέλουμε να στοχοποιηθούμε εμείς και οι οικογένειές μας. Δεν γνωρίζουμε που μπορεί να φτάσει το άτομο ή τα άτομα που μας επιτίθονται. Η μήνυση σε βάρος αυτών πρέπει να υποβληθεί από το ίδιο το νοσοκομείο. Πρέπει να μας προστατέψει το νοσοκομείο και φυσικά να πληρώσει αυτό τη μήνυση» εξηγεί κλείνοντας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr