Ο Γερμανός παιδόφιλος Κρίστιαν Μπρίκνερ, που θεωρείται βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακέιν εν έτει 2007, είχε έρθει σε επαφή και με άλλα παιδιά Βρετανών όπως αποκάλυψε στην κυριακάτικη (02/08) έκδοσή της η εφημερίδα «The Sun».

Το 3χρονο κοριτσάκι εξαφανίστηκε ενώ κοιμόταν στο κρεβάτι του στην Πράια Ντα Λουζ, ένα θέρετρο στην περιφέρεια Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, και από τότε αγνοείται η τύχη του. Ο Γερμανός «αλώνιζε» ελεύθερος εκείνη την περίοδο στην περιοχή και, μάλιστα, είχε μπει σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου το οποίο ήταν γεμάτο παιδιά Βρετανών τουριστών και αυνανιζόταν. Έφυγε παρά μόνο όταν ένα από τα παιδιά τον αντιλήφθηκε κι άρχισε να φωνάζει.

διαφ.

«Δεν φανταζόμασταν πως ήταν παιδόφιλος. Νομίζαμε πως ήταν κλεπτομανής. Έκλεβε ό,τι έβλεπε. Μου είπε πως μένει στην Πορτογαλία. Επιζούσε κλέβοντας δωμάτια τουριστών. Μια ημέρα μου είχε πει ότι είχε μπει σε ένα δωμάτιο όπου κοιμόντουσαν τέσσερα παιδιά και αυνανιζόταν», αποκάλυψε ένας γνωστός του Κρίστιαν Μπρίκνερ, ο οποίος δεν αποκάλυψε το όνομά του.

Ο 43χρονος παιδόφιλος, ο οποίος είναι ο νούμερο ένα ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακέιν, προς το παρόν κρατείται στις φυλακές του Μπράουνσβαϊγκ, όπου εκτίει ποινή 21 μηνών για εμπορία ναρκωτικών. Ωστόσο, έχει εκτίσει τα 2/3 και βάσει νόμου μπορεί να αποφυλακιστεί. Η πρώτη αίτηση απορρίφθηκε, με τους δικηγόρους να απειλούν με άμεση προσφυγή στο δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς εκφράζουν τους φόβους τους πως εάν αποφυλακιστεί θα επιχειρήσει να εξαφανιστεί.

Πηγή: europost.gr